Șnițel vienez, rețetă autentică austriacă
Snitel vienez reteta autentica austriaca. Cum se face snitel vienez perfect? Cum se face crusta aurie din pesmet? Ce carne se foloseste la snitele vieneze? Cum se prajeste un snitel vienez autentic? Reteta de Wiener Schnitzel explicata pas cu pas.
Am cercetat un pic despre originea acestui snitel vienez si am citit o multime de informatii interesante, unele pe care nu le stiam, desi am mancat la Viena snitel original de nenumarate ori (sursa). Nu mai spun ca snitelul vienez a facut mereu parte din meniurile familillor noastre (din Ardeal si Banat) de peste 5-6 generatii. Strabunicele noastre faceau duminica snitel de vitel pane (snitel vienez) spre deliciul nostru. Intr-adevar, in perioada comunista de criza alimentara acest fel a devenit unul „de lux”, fiind pregatit mai rar, la ocazii speciale.
Despre originea acestui preparat atat de celebru exista numeroase discutii. Un celebru restaurant vienez, Fieglmueller, care azi se afla in mana celei de-a patra generatii de gastronomi, spune ca „Nu exista nimic mai „vienez” decat snitelul vienez”. Adica „Wiener Schnitzel”.
CUM SE FACE SNITEL VIENEZ RETETA AUTENTICA AUSTRIACA?
Citește continuarea pe savoriurbane.com
Comentariile portalului
3 off all
Cu postaci ca:Emil,Dan,Vesecu boul,Moafi-nerecunoscatorul sau neghiobul cela de la injurat de morti pe Iacob,ori suporteri de carton si asa zisi-ne meritam soarta!cat timp i (...)
TITO ai sā mai pui poze pe FB cu BĀILE de la VĀCĀRESTI….Justitia Divinā judecā