Piure de țelină fin și cremos – rețetă pas cu pas





Piure de telina fin si cremos reteta pas cu pas. Un piure din radacina de telina cu putin cartof, lapte, unt si smantana. Cum se face piureul de telina? Cu ce se potriveste piureul de telina aromat si catifelat?
Americanii numesc acest piure de telina „celeriac puree” sau „celery root puree”. Asta pentru a face diferenta cu apio (tijele verzi ale telinei). Sunt mare amatoare de piureuri de legume si le fac foarte des pe post de garnitura pe langa fripturi sau carnuri prajite la gratar sau la tigaie. Mai schimbam un pic piureul de cartofi si cartofii prajiti, nu?
Radacina de telina are o aroma specifica puternica, foarte fresh. Am folosit-o deja in salata cu sos remoulade si limba fiarta (reteta aici) sau in salata cu iaurt si maioneza (reteta aici). In prima reteta am oparit telina cateva minute pentru a mai scapa de aceasta aroma intensa. In cea de-a doua reteta am decis sa o rad si sa o imersez cateva minute in apa rece cu zeama de lamaie. In acest fel aroma se mai disperseaza iar zeama de lamaie previne oxidarea (inegrirea) telinei.
CUM SE FACE PIURE DE TELINA FIN SI CREMOS?
Citește continuarea pe savoriurbane.com
Comentariile portalului
Nu înțeleg cum își permit asociațiile astea să reglementeze ei de capul lor, peste primărie, zone inundabile ca fiind parcuri, când nu există nici o lege (...)
Din niciuna. Este independentă și este singura autoritate din România cu jurisdicție constituțională.
De ce insistați să scrieți articole fluviu destinate doar elitistilor cunoscători de engleză ??? Dacă doriți să fiți înțeleasă și de cei 80% care nu înț (...)