1,3 miliarde de conturi și milioane de postări false despre coronavirus și vaccinuri, șterse de Facebook în ultimul trimestru al anului trecut

  de - | 23 March 2021, 8:47 AM | Coronavirus | Internaţional | Social Media

  0

  Compania a eliminat peste 12 milioane de postări despre COVID-19 și vaccinuri, pe care experții din domeniul sănătății la nivel mondial le-au marcat drept dezinformare, notează Biziday. Facebook mai precizează că 35 de mii de persoane lucrează pentru a combate dezinformarea pe platforma sa.

  „Dezinformarea poate fi postată și de oameni, chiar și cu bună credință. Pentru a aborda această provocare, am construit o rețea globală de peste 80 de verificatori independenți, care examinează conținutul în mai mult de 60 de limbi. Pentru cele mai grave tipuri de dezinformare, cum ar fi afirmațiile false despre COVID-19 și vaccinurile, vom elimina conținutul”, explică Facebook.

  Anunțul Facebook privind dezactivarea conturilor false vine înainte de o inspecție ce urmează să fie efectuată de Comitetul Camerei SUA pentru Energie și Comerț asupra modului în care platformele tehnologice, inclusiv Facebook, abordează dezinformarea.

  Sursa: biziday.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.