vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  10 dolari pe noapte în camera lui Van Gogh din… Muzeul Art Institute of Chicago

  de - | 14 februarie 2016, 11:25 AM | Internaţional | Video

  0

  Un prestigios muzeu din Chicago a reconstituit în cele mai mici amănunte „Camera lui Van Gogh din Arles”, pe care o închiriază cu 10 dolari pe noapte. Inițiativa este anunțată de Art Institute of Chicago, relatează Agerpres.

  „Sperăm ca acest lucru să îi facă pe vizitatori să se gândească diferit la pictură”, a spus Amanda Hicks, purtător de cuvânt al instituției.

  Există trei versiuni ale tabloului „Camera lui Van Gogh din Arles”, pictate între 1888 și 1889, expuse la muzeul Van Gogh din Amsterdam, muzeul Orsay din Paris și la muzeul din Chicago. Ele vor fi prezentate în mod excepțional împreună la Art Institute din 14 februarie până în 10 mai.

  „Versiunea noastră a camerei lui Van Gogh este foarte populară, apreciată și cunoscută”, afirmă dna Hicks.

  Camera lui Van Gogh din Arles recreat

  Reproducerea în mărime naturală a încăperii, realizată de un grup de artiști din Chicago, reia culorile vii din lucrări și cuprinde imitații ale mobilei simple de lemn. „Este o ocazie de a reflecta, a parcurge și a experimenta cu o privire nouă această operă emblematică”, adaugă ea.

  Cu „pereții săi lila, podeaua de un roșu pal, scaunele și patul de un galben cromat, pernele galben pal și cuvertura roșu sângeriu, masa de toaletă portocalie, ligheanul albastru și fereastra verde”, Van Gogh a vrut „să sugereze o odihnă absolută”, potrivit unei scrisori trimise fratelui său, Theo, citat de muzeul Orsay.

  Iubitorii picturii lui Van Gogh care apreciază cele trei picturi și-au rezervat deja toate datele disponibile din luna februarie. Rezervările se limitează la o singură noapte și includ două intrări la muzeu. Când expoziția se va încheia, camera își va închide și ea porțile.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.