marþi, 23 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ilaritățile săptămânii: bunicuță traficantă de droguri, porci liberi în SUA și un vârstnic cercetat după ce s-a împușcat singur în picior, visând că e jefuit

  de Special Arad | 17 iunie 2023, 2:28 PM | Internaţional | LOL

  0

  (foto: inksyndromeartwork / Freepik)

  Știri bizare și amuzante din ultima perioadă de pe mapamond, relatate în presă în această săptămână.

  „Dealer-ița hărnicuța”

  Polițiștii maghiari au găsit „resturi vegetale suspectate a fi droguri” în subsolul locuinței unei femei de 70 de ani din orașul Gyöngyös, Ungaria, a anunțat la începutul săptămânii (12 iunie) Poliția Maghiară.

  Pe 8 iunie 2023, agenții Departamentului de Poliție Gyöngyös au percheziționat locuința femeii, după ce oamenii legii au fost informați că femeia ar fi vândut droguri în oraș. Police.hu scrie că în timpul percheziției domiciliare au găsit în subsol peste 150 de pachete în folii de aluminiu într-o plasă, care conținea „resturi vegetale suspectate a fi droguri”. În urma audierii femeii în vârstă de 70 de ani, s-a deschis un dosar penal cu suspiciunea de trafic de droguri.

  Bărbat de 62 de ani din Chicago, pus sub acuzare după ce s-a împușcat într-un picior fiindcă a visat că are un intrus în casă

  Un bărbat dintr-o suburbie a orașului Chicago (statul Illinois, SUA) s-a împușcat accidental într-un picior. Bărbatul, în vârstă de 62 de ani, le-a spus anchetatorilor că „a avut un vis că cineva îi pătrunde în casa” și, în timpul acelui vis, „și-a luat revolverul .357 Magnum și a tras în cine credea că este intrusul, dar din greșeală s-a împușcat în picior și se pare că s-a trezit din vis”, scrie Associated Press, citând un comunicat al poliției. Partea nasoală e că bărbatul s-a ales și cu un dosar penal, pentru că permisul său de port armă era expirat.

  Bărbatul din Lake Barrington a fost pus sub acuzare pe 9 iunie, la aproximativ două luni după incident (10 aprilie), pentru că anchetatorii și-au dat seama că documentele bărbatului pentru deținere de armă au fost retrase, iar el a fost în continuare în posesia revolverului. Bărbatul este acuzat și pentru „descărcare nesăbuită a unei arme de foc”, tot o infracțiune, a declarat poliția din Chicago.

  „Infractorul”-victimă a propriei nesăbuințe a fost arestat luni (12 iunie), dar a fost eliberat în scurt timp, după ce a depus cauțiunea. Urmează să fie judecat pe 29 iunie.

  Poliția animalelor a fugărit sute de porci, zile întregi, în Florida, zeci de porci s-au trezit liberi pe o autostradă din Minnesota, iar un alt porc s-a perindat zile întregi pe străzi în Pennsylvania

  Săptămâna trecută, ofițerii Poliției animalelor au adunat peste 600 de porci pe o fermă din județul Escambia, în statul american Florida, după ce proprietarul copleșit de situație a cerut ajutorul autorităților, scrie Associated Press, citând publicația locală Pensacola News Journal. Operațiunea a durat zile întregi. Patru zile, mai exact.

  Ferma de 3,2 hectare folosită de adăpostul de animale „In Loving Swineness Sanctuary” a avut aproximativ 150 de porci anul trecut, dar aceștia s-au dovedit a fi procreatori prolifici. Fiind lăsate în libertate pentru a îndepărta iarba invazivă, animalele s-au înmulțit în ultimul an, ajungând la un număr total de 608, spre surprinderea și disperarea proprietarului.

  Proprietarul a cerut ajutorul Poliției pentru adunarea animalelor scăpate de sub control. Doar că porcii „au arătat zero interes în cooperarea cu ofițerii de control al animalelor”, notează Associated Press.

  „Este dificil când ai de-a face cu atât de multe animale”, a declarat John Robinson, șeful Poliției animalelor din județ. „Nu ar trebui să fie responsabilitatea județului să curețe în acest fel mizeria cuiva. În acest moment, practic, ne-am epuizat resursele”, a mai adăugat Robinson.

  Porcii capturați au fost împărțiți și transportați la ferme și alte adăposturi din afara județului Escambia.

  Pe de altă parte, proprietarul terenului a fost citat de Poliție pentru încălcarea unei ordonanțe locale de zonare și a fost obligat să plătească o amendă de 250 de dolari.

  Probleme cu porci în libertate și în Minnesota, pe o autostradă.

  50 de porci au alergat în toate direcțiile pe o autostradă din statul Minnesota, SUA, după ce camionul cu semiremorcă care transporta animalele s-a răsturnat. Incidentul s-a întâmplat sâmbăta trecută, dimineața, într-o oră de vârf în trafic, potrivit Associated Press, care citează publicația locală Star Tribune.

  Porcii treziți dintr-odată liberi pe asfalt s-au împrăștiat pe o suprafață de aproximativ o milă (1,60 km), după cum arătau camerele de supraveghere, punând astfel polițiștii în dificultate.

  Șoferul camionului nu a fost rănit, dar au murit zece porci în urma accidentului și alți câțiva au fost răniți.

  Într-un final, după cca. cinci ore și jumătate, autoritățile au reușit să prindă toți porcii, iar traficul rutier s-a reluat.

  Zile întregi, porcul „rapid și evaziv” numit Hamilton, redenumit Gregory, trecea agale pe străzile Lancaster Township, Pennsylvania.

  Poliția din Manheim Township a informat joia aceasta (15 iunie), într-un comunicat de presă, că ofițerii au primit mai multe apeluri în decurs de câteva zile despre un porc aflat în libertate în cartierul Hamilton Park din Lancaster Township.

  Porcul „rapid” și „evaziv” a scăpat de captură zile întregi, hrănindu-se cu vegetație „precum vărul său, mistrețul”, se arată în comunicatul glumeț al Poliției, citat de United Press International (UPI).

  Porcul, numit de poliție Hamilton, după cartierul în care s-a perindat, a fost văzut joi dormind sub o trambulină din curtea unei locuințe, moment în care poliția a intrat în acțiune, chemând în ajutor și agenții adăpostului de animale „Lancaster Farm Sanctuary”. Curtea locuinței a fost însă îngrădită doar parțial, iar porcul a reușit să fugă în oraș.

  „A urmat o urmărire pe jos a porcului scăpat și, da, vedem ironia în 3 polițiști care fugăresc un porc. După cum se dovedește, Hamilton nu era atât de obosit pe cât credeam, deoarece suntem destul de siguri că este cel mai rapid porc în viață”, a relatat poliția.

  Polițiștii și personalul adăpostului de animale au urmărit porcul până la un parc de copii, unde, în cele din urmă, au reușit să-l prindă.

  După toate aceste peripeții, numele porcului dat de polițiști, Hamilton, a fost schimbat de către adăpostul de animale, care are în continuare grijă de porcul „rapid și evaziv”. Porcul este numit acum Gregory.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.