ExclusivRăzboiul dintre Cornu și Caraiman face victime „tari pe piață”: azi, Eusebiu „PIS” Pistru! Cum a luat fostul ministru o „șpagă mascată” de 633.600 de Euro dintr-o semnătură

  de Alin Olteanu, Lucian Valeriu | 5 mai 2015, 12:54 PM | Investigaţii

  6

  Vă zice ceva „SC AUTO TEHNIC SRL”? Vă zicem noi, dacă nu vă zice…
  Conform Raportului generat la data de 28.04.2015 de Oficiul Național al Registrului Comerțului de pe lângă Ministerul Justiției,  SC AUTOTEHNIC este o firmă funcțională de la data de 06.02.2008, are sediul social în Municipiul Arad, pe Calea Zimandului FN, iar la capitolul „Asociați persoane fizice” este trecută o singură persoană ca asociat unic: Pistru Popa Eusebiu Manea. Starea actuală a firmei este – conform aceluiași act oficial – „urmărire penală, funcțiune.”
  Deci, să narăm ca în clasa I, să înțeleagă toată lumea: AUTOTEHNIC este firma lui Pistru și este urmărită penal… cu Pistru cu tot. Acuma, drept e că persoana împuternicită ca administrator este Turcea Amalia Luminița – pentru că așa cere legea… măcar o „eschivă de bun simț”, întrucât despre perioada în care domnul Pistru a fost deputat și secretar de stat vorbim în „afacerea” asta, perioadă în care (sanchi) „n-avea voie la firmă”. Dar ne îndoim de faptul că domnul Pistru… care, nu-i așa?, e un domn, va da vina în fața instanței pe o doamnă… care, la rându-i, a dat dovadă că e o doamnă, că e și sora nevestei lui Pistru, Geanina, și a semnat… și deci singura ei vină o reprezintă faptul că a fost o doamnă când, în aprilie și în octombrie 2010, a semnat pe Contractele de prestări servicii, respectiv închirieri, încasând, la primul, 100.000 de Euro, în al doilea, 633.600 de   Euro (pentru închirierea unui utilaj și a unui microbuz pentru o perioadă de doi ani!) și în al treilea, 300.000 lei– la prima semnătură, cu plata pe loc, la încheierea contractului… să nu ne încurcăm: banii jos! Nu lunar, ci la grămadă!
  Iar banii s-au plătit – frumos sau cum?! – probabil imediat ce s-a emis factura, adică DE REVELION. În data de 31.12.2010 s-a cerut banul, iar ulterior s-a și plătit… Astfel, a urmat un an, de asemenea, foarte bogat. În timp ce domnul Pistru era în București, fiind investit să se ocupe cu treburile țării, firma mergea ca pe roate.

  Dacă găsiți alt termen mai bun decât „șpagă mascată” la combinația asta – postați aici… și ne vom recunoaște limitele.

  De ce este urmărită penal firma lui Pistru? 

  Iată de ce:

  vfrgtrhytryutruyik2-Image (55)

  Așadar: ce avem noi aici?…

  Avem așa – în traducere liber-jurnalistică parfumată cu argou: în anul 2010, deputatul Eusebiu Pistru și-a aranjat un „tun” de aproape 800.000 de Euro prin niște contracte cvasifictive de închiriere de autotrailere, microbuze și autoturisme (care probabil că nici nu au părăsit curtea în scopul contractat) plus servicii… niciodată efectuate. Și l-a aranjat cu Cornu și cu Caraiman – în perioada aceea, niște „regi ai asfaltului” cărora efectiv „li se rupea” de suma aia… sau, cel puțin „aveau de unde”…
  Acum Cornu și Caraiman sunt „la cuțite” – iar parte din războiul lor este denunțul pe care tocmai l-ați citit. Și lui Pistru i se cer banii înapoi…
  Pam, pam!…

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. 1.firma lui pistru e urmarita penal pentru alte fapte intr-un alt dosar. ia verificati si vi se va confirma. subiectul zilei de azi e noutate, cu potential :)

   2. faptul ca serviciile nu s-au prestat e o discutie. o alta e ca bunurile inchiriate cica ar costa mai putin decat pretul inchirierii. cu alte cuvinte: cine inchiriaza cu 6 lei ce poate cumpara cu 3 iar bunul sa ii si ramana definitiv. ce trailer si microbuz costa impreuna 600.000 de euro? nici cand sunt noi nu costa atat. iei cate zece din fiecare la banii astia. astea insa poate ca erau speciale :)

   pistru e doar esalonul 2. (doavada si sumele nu neglijabile dar nici de speriat). de urmarit cand si daca se ajunge la cei din esalonul 1 local si central.

   denuntul e pt delapidare facut la parchet de judecatorie – un fel de aratat pisica. daca era pe bune se facea la DNA si nu aparea pe net a doua zi ci aflam de el la momentul arestarii. sa vedem daca se autosesizeaza DNA.

   +16 voturi
   +1
   -1
    • Sti care e treaba domnule valeriu? apropo de postarea de azi de pe fb… poate ca lucrurile stau asa (sigur stau asa) dar chiar iti pasa? Nu te pot bănui că ești naiv sau dezamăgit că esti folosit. N-o fi prima oară. Aveți și voi șansa de a fi eroi :)
     Din facsimil observam ca așadenumitul „Denunt Penal“ nici nu e inregistrat la parchetul unde e adresat. Intrebarea e daca ce scrie acolo e adevarat sau nu. Și banuiesc că aveți deja convingerea că e, de vreme ce scrii ca ai vazut contractele si le confirmi continutul… Si daca asa stau lucrurile e dovadă și de aroganta si/sau prostie a autorilor (avand in vedere eroii, nu cred ca e de mirare).

     Așa că ști vorba aia: Întarâtă-i drace… Ai capatul de ață (funia mai degraba :) ) Trage! Oricum bulgărele a plecat la vale.

     PS Atenție mare la obișnuitele tentații… Se pot dovedi tare periculoase

     +1 voturi
     +1
     -1
  2. Ca sa nu batem campii(ca dl Alex) citam din lege :“ Directia Nationala Anticoruptie este competenta sa efectueze urmarirea penala, daca s-a cauzat o paguba materiala mai mare decat echivalentul in lei a 1.000.000 euro, in cazul infractiunilor prevazute la art. 246, 247, 248 si 248^1 din Codul penal.”.Daca luam Codul Penal in vigoare aflam ca“ Art. 246 Abuzul în serviciu contra intereselor persoanelor :Fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o vătămare intereselor legale ale unei persoane…”
   Art.247:Abuzul în serviciu prin îngrădirea unor drepturi:
   Îngrădirea, de către un funcţionar public, a folosinţei sau a exerciţiului drepturilor unei persoane ori crearea pentru aceasta a unei situaţii de inferioritate pe temei de rasă, naţionalitate, etnie, limbă, religie, gen, orientare sexuală, opinie, apartenenţă politică, convingeri, avere, origine socială, vârstă, dizabilitate, boală cronică necontagioasă sau infecţie HIV/SIDA…”
   Art.248: Abuzul în serviciu contra intereselor publice
   Fapta funcţionarului public, care, în exerciţiul atribuţiilor sale de serviciu, cu ştiinţă, nu îndeplineşte un act ori îl îndeplineşte în mod defectuos şi prin aceasta cauzează o tulburare însemnată bunului mers al unui organ sau al unei instituţii de stat ori al unei alte unităţi din cele la care se referă art. 145 sau o pagubă patrimoniului acesteia…”
   Art. 248^1: Abuzul în serviciu în formă calificată
   Dacă faptele prevăzute în art. 246, 247 şi 248 au avut consecinţe deosebit de grave, se pedepsesc cu închisoare de la 5 la 15 ani şi interzicerea unor drepturi.”
   Deci, simplu. Oricat ni s-ar parea de fain cum suna DNA, in aceasta speta competenta e clar inafara acestei institutii.Poate coroborata cu alte fapte ale altor persoane care ar putea fi functionari in sensul legii penale s-ar putea ajunge la un caz DNA. In speta data litigiul este intre profesionisti in sensul legii comune ( comerciale si/sau civile).Deci aroganta comentariului ar trebui sa fie mai bine sustinuta si documentata. Totusi nu am inteles P.S-ul…( PS Atenție mare la obișnuitele tentații… Se pot dovedi tare periculoase…).La prima lectura pare o amennintare sau o avertizare de genul” sunt cu ochii pe tine”…

   +5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.