miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Ziua naţională a alimentaţiei şi a combaterii risipei alimentare, marcată la Liceul Tehnologic ,,Iuliu Moldovan” Arad

  de Special Arad | 17 octombrie 2018, 8:10 AM | Educaţie

  0

  Comunicat. Data de 16 octombrie reprezintă pentru România ziua naţională a alimentaţiei şi a combaterii risipei alimentare. Pentru a marca aşa cum se cuvine acest eveniment la Liceul Tehnologic ,,Iuliu Moldovan” din Arad a fost organizată o activitate de informare şi de conştientizare pe tema alimentaţiei sănătoase. Activitatea a fost coordonată de doamna doctor Carmen Donici – medic specialist sănătate publică şi management de la Direcţia de Sănătate Publică Arad. Au participat elevi din clasele a IX-a C, a X-a A, a XI-a A însoţiţi de prof. Oana Olariu, prof. Codruţa Vasiescu, prof. Cosmin Julan şi doamna doctor Bran Zamfira – medic şcolar.

  Au fost abordate următoarele teme: termeni de valabilitate („a se consuma de preferinţă înainte de”, „a se mânca în termen de trei zile de la deschidere”, „a se consuma până la”, „păstraţi la frigider”), ce pot face în viaţa de zi cu zi pentru a reduce risipa alimentară? (planificarea cumpărăturilor, verificarea datelor de pe ambalaj, gestionarea corespunzătoare a bugetului, ordonarea, păstrarea, îngheţarea şi servirea alimentelor, utilizarea resturilor, întoarcerea alimentelor în grădină). Campania are ca scop informarea elevilor privind problema siguranţei alimentare şi risipei alimentare în ţara noastră.

  În cadrul activităţii curente doamna doctor Carmen Donici a făcut referiri şi la Ziua Mondială a Contracepţiei – 15 octombrie. Elevii au fost informaţi despre bolile cu transmitere sexuală, importanţa folosirii metodelor contraceptive, cunoaşterea tuturor opţiunilor, avantajelor, dezavantajelor, efectelor secundare pentru prevenirea sarcinilor nedorite şi a consecinţelor acestora.
  Întreaga activitate s-a bazat pe discuţii libere, exemple din viaţa cotidiană, prezentarea unor materiale power point, vizionarea unor materiale video şi distribuirea de postere.

  Considerăm că este nevoie de campanii de informare, de acţiuni care să dezvolte în rândul elevilor comportamente prosociale referitoare la alimentaţia sănătoasă, limitarea risipei alimentare şi utilizarea metodelor contraceptive.

  Prof. Cosmin Julan

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.