joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  „Copacul” – model de lectură transdisciplinar, organizat la Liceul Tehnologic „Iuliu Moldovan”

  de Special Arad | 2 noiembrie 2019, 3:41 PM | Contributors | Educaţie

  0

  Începutul toamnei readuce acel timp al poveștilor care îmblânzește ritmul cotidian. Activitatea organizată miercuri, 30 octombrie 2019, de către elevii Liceului Tehnologic „Iuliu Moldovan” Arad și-a propus să creeze un cadru al învățării experențiale, al cunoașterii și al autocunoașterii prin celălalt.

  Demersul didactic a conturat un model de lectură transdisciplinar, cu sunete, imagini și mișcare… despre CUVÂNT. Aceste tipuri de lectură au avut ca suport piesa muzicală „Copacul” scrisă în 1975 pentru Aurelian Andreescu.

  Lectura fină, analiza pe câmpuri semantice, a fost completată de înțelegerea ,,poveștii în imagini”. Videoclipul realizat în 2013 în regia lui Bobby Păunescu oferă noi chei de lectură și de interpretare prin finețea simbolurilor vizuale.

  De asemenea, interpretarea sopranei Angela Gheorghiu și a Orchestrei Naționale Radio – dirijor Tiberiu Soare, a fost punctul de plecare al unei discuții despre demnitate, verticalitate și despre puterea de a ține „fruntea sus”. Dincolo de lumea cuvintelor și a sunetelor este mișcarea – limbaj universal și rod al unei priviri atente. „Micii dansatori” de la Dum Dance Team au exemplificat prin vals mesajul profund al textului. Prezenta activitate educativă transdisciplinară a fost coordonată de prof. Oana Olariu.

  Activitatea desfășurată a constituit și o invitație de reflecție – adresată tinerilor care au descoperit din nou cât de important ar fi să știm să existăm  ascultând natura și acceptând sfaturile pe care un copac le-ar putea da.

  prof. Oana Olariu
  prof. Cosmin Julan

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.