joi, 20 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Sâmbătă, Ziua Europeană a Patrimoniului 2015, la Teba

  de Tomck@t | 18 septembrie 2015, 6:01 PM | Cultură

  0

  Ziua Europeană a Patrimoniului este organizată în fiecare an în prima lună din toamnă, iar la Arad, anul acesta pe data de 19 septembrie. În cadrul acestor evenimente cetăţenii Europei sunt invitaţi să viziteze gratuit monumente istorice, muzee sau situri de patrimoniu. Este, de asemenea, ocazia de a fi promovate obiective istorice mai puţin cunoscute sau care în mod obişnuit nu sunt accesibile publicului larg.

  Inițiativa Zilelor Europene ale Patrimoniului aparține Consiliului Europei, iar din 1999 evenimentele se desfășoară sub patronajul comun al Consiliului Europei și Uniunii Europene.

  Ziua Europeană a Patrimoniului va fi celebrată la Arad pe data de 19 septembrie, iar tema evenimentului o constituie patrimoniul industrial și tehnic. Anul 2015 a fost declarat anul european al patrimoniului industrial și tehnic.

  Locația aleasă pentru desfășurarea acțiunii este fosta Fabrică TEBA Arad, unde în hala principală, începând cu ora 10, vor avea loc prezentări ale istoricilor locali pe mai multe subiecte:

  – Patrimoniul industrial al Aradului
  – Aradul, familia Neuman
  – Uzinele textile TEBA – Trecut, prezent si viitor

  Evenimentul este organizat de Centrul Municipal de Cultură, Primăria Municipiului Arad, Asociația PRO URBE Arad și Liceul de artă „Sabin Drăgoi”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.