După ce a băut, a adormit la comanda… trenului! Două marfare s-au ciocnit la Fetești

  de - | 29 July 2021, 10:45 AM | Naţional

  0

  Mecanicul trenului de marfă care a intrat în alt tren, joi, la Feteşti, a adormit şi era sub influenţa băuturilor alcoolice, a declarat ministrul Transporturilor Cătălin Drulă, care a precizat că nici sistemul de frânare automată nu era funcţional, scrie economedia.ro.

  „Vreau să transmit un semnal foarte clar către aceşti operatori de marfă, din zona privată, că nu se mai pot juca cu siguraţa pe sistemul feroviar. Un tren de marfă a intrat în spatele altui tren trecând peste toate semnalele. Sistemul de frânare automat nu era funcţional, ancheta o să spună de ce. Din primele informaţii, lucrurile nu erau în regulă nici la nivelul stării mecanicului de locomotivă.

  Din ce am înţeles, da, a adormit, înţeleg că era şi sub influenţa băuturilor alcoolice. Există controale şi inspecţii care se fac ca în trafic, nu verifică fiecare şofer, se fac prin sondaj. Nu sunt testaţi toţi mecanicii de locomotivă, nu cred că se întâmplă asta în nicio ţară din lume”, a declarat Drulă, citat de economedia.ro

  El a afirmat că „nu e o dimineaţă bună pentru sistemul feroviar”.   „Din păcate fenomenele meteo extreme au afectat traficul în Bucureşti şi peste asta şi un accident între două trenuri de marfă. Toate echipele sunt în teren pentru a remedia această situaţie cât mai rapid. Evident în astfel de cazuri apar întârzieri, disconfort, neplăcere. Pasagerii care au plătit bilet sunt într-o situaţie extrem de neplăcută, şi dacă sunt într-un ambuteiaj. Copilul meu de patru ani a fost într-un tren spre Constanţa, săptămâna trecută, putea să se întâmple. În momentul în care se întâmplă o situaţie de calamitate lucrurile rămân blocate pentru multe ore. Oamenilor le cer eu scuze, ca responsabil al acestui sistem”, a precizat el.

  Două trenuri de marfă s-au ciocnit la Feteşti pe Magistrala M 800 Bucureşti – Constanţa, iar circulaţia feroviară este închisă de la miezul nopţii. Trenurile spre şi dinspre Litoral circulă pe rută deviată, anunţă CFR Călători.

  Citeste mai mult: adev.ro/qwzusf

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.