miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Zilele Culturii Austriece la Arad / Festivalul Arădean de Muzică Vieneză, la final

  de Special Arad | 1 noiembrie 2022, 2:22 PM | Cultură

  0

  În preajma sărbătorii Luminației, „Ein Deutsches Requiem op.45 – un Recviem German” de Johannes Brahms, va putea fi ascultat joi, 3 noiembrie, începând cu ora 19:00,  în sala mare de concerte a Filarmonicii Arad, într-o distribuție de zile mari, cu maestrul Svetoslav Borisov, dirijor principal la Opera din Magdeburg / Germania, la pupitrul dirijoral și soliștii  Diana Alexe și Jinxin Chen din Austria. Dirijorul Corului Academic  va fi maestrul arădean Robert Daniel Rădoiaș.

  Festivalul Arădean de Muzică Vieneză dedicat marelui compozitor Johannes Brahms se va încheia cu acest concert de excepție, având în program  monumentala sa creație, „Ein Deutsches Requiem op.45 / Un recviem german”, cu text din Sfânta Scriptură, pentru soliști, cor și orchestră. Lucrarea a fost prezentată integral în primă audiție în 1869, la Gewandhaus din Leipzig, cu 10 ani înaintea concertului pe care Johannes Brahms l-a susținut împreună cu Joseph Joachim la Arad.

  Un opus fără precedent în istoria muzicii germane, Recviemul german este expresia trăirii romantice a problemei tragicului morții, într-o epocă de eliberare religioasă, o confruntare a celor trecătoare cu speranța în veșnicie.

  Textul, o compilație de citate biblice din Vechiul și Noul Testament, dezvoltă tema speranței, rugăciunea pentru odihna sufletului celui defunct fiind înlocuită cu consolarea celor vii.

  Programul de sală al concertului va conține atât  textul original cât și cel tradus în limba română, al întregii lucrări.

  Biletele pot fi achiziționate online, de pe site-ul www.bilete.ro și de la casieria Palatului Cultural după următorul program:

  Marți: 9:00 – 13:00

  Miercuri: 12:00 – 16:00

  Joi, în ziua concertului: 9:00-13:00 și 17:00 – 18:45.

  Zilele Culturii Austriece la Arad/Festivalul de Muzică Vieneză este o manifestare organizată de Asociația Culturală Musik Forum Europa cu sprijinul Primăriei Municipiului Arad, al Centrului Municipal de Cultură Arad, al Filarmonicii Arad și se desfășoară, ca și edițiile anterioare, sub Înaltul Patronaj al Ambasadei Austriei la București.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.