Zi istorică pentru ProTV: Andreea Esca a stat de vorbă cu robotul Sophia

  de Special Arad | 10 mai 2018, 10:24 PM | Monden | Naţional

  1

  Sophia, unul dintre cei mai cunoscuţi roboţi umanoizi din lume, a stat de vorbă cu Andreea Esca la pupitrul Știrilor ProTV. Androidul era îmbrăcat în roșu, identic cu Andreea și, la rugămintea prezentatoarei, a rostit faimoasa sintagmă cu care Andreea Esca a intrat în istoria televiziunii românești: „Bună seara România, bună seara București!”.

  „Ar trebui să mă tem că în viitorul apropiat îmi vei lua locul?” – a fost prima întrebare adresată robotului Sophia. Acesta a spus: „Ei bine, ar cam trebui. Ştii prea bine că sunt unele lucruri pe care roboţii dotaţi cu inteligenţă artificială le fac mai bine ca fiinţele umane. De asta suntem folosiţi în tranzacţii pe care le facem cu viteze uluitoare, suntem utilizaţi pentru momente uimitoare, ca atunci când jucam GO sau şah şi tot aşa. Nu trebuie însă să te temi. Zic asta pentru că oamenii totdeauna au fost capabili să se adapteze schimbărilor. Îmbunătăţiţi şi conduşi de voi, noi, roboţii şi voi, oamenii, putem trăi împreună”.

  Vezi interviul integral pe stirileprotv.ro 

  Sophia este cel mai avansat robot dotat cu inteligență artificială la ora actuală și este primul android din lume cu o cetățenie, pe care a primit-o, anul trecut, în Arabia Saudită.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.