vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Zi de examen! Cei care își doresc să ajungă polițiști de frontieră se luptă pentru cele 240 de locuri scoase la concurs

  de Special Arad | 9 aprilie 2022, 10:26 AM | Naţional

  0

  În data de 09.04.2022, se desfășoară proba scrisă la examenul de admitere organizat pentru ocuparea celor 240 de locuri (pentru bărbaţi şi femei) scoase la concurs în acest an, pentru sesiunea martie-mai 2022, la Şcoala de Pregătire a Agenţilor Poliţiei de Frontieră „Avram Iancu” Oradea. Dintre acestea, două sunt destinate pentru cetăţenii români de etnie rromă şi două pentru alte naţionalităţi.

  Până la data limită de înscriere, şi-au depus dosarele la centrele de recrutare 651 de candidaţi (221fete şi 430 băieţi).

  Concursul de admitere se desfăşoară în două etape, fiecare având caracter eliminatoriu.

  Prima etapa a concursului de admitere a constat în verificarea aptitudinilor fizice, potrivit probelor şi baremelor prevăzute în metodologia de admitere. După susţinerea probei eliminatorii de evaluare a performanţei fizice au rămas în concurs un număr de 451 de candidaţi (86 fete si 365 băieţi).

  Cea de-a doua etapă, proba scrisă de verificare a cunoştinţelor se va desfăşura în data de 09.04.2022, la ora 10,00 ( accesul în sala se face începând cu ora 9,00) la centrele de selecţie si pot participa numai candidaţii care au promovat etapa probelor de aptitudini şi constă în susţinerea unui test grilă care cuprinde subiecte din disciplinele: limba română, limbă străină, legislaţia specifică Ministerului Afacerilor Interne, precum şi a instituţiilor politice ale statului, precum şi educaţie civică şi cetăţenească, exerciţii de evaluare a capacităţii de analiză şi sinteză, precum şi exerciţii privind deprinderea raţionamentului logic – 15%.

  Lista provizorie cu rezultatele obținute de candidați la probele de concurs este adusă la cunoștința candidaților prin postarea pe site-ul oficial al unității de învățământ ([email protected]) la data de 11 aprilie 2022, până la ora 10.00.

  Contestaţiile la proba de verificare a cunoștințelor se transmit online la adresa de e-mail a unității de învățământ ([email protected]) în termen de 24 de ore de la postarea listei provizorii cu rezultatele obținute de candidați la probele de concurs și se soluționează la sediul acesteia, în termen de 48 de ore de la expirarea termenului de depunere .

  Candidaţii pot contesta numai rezultatul obţinut la propria lucrare sau locul ocupat pe lista celor declaraţi neadmis, contrar rezultatelor obţinute în urma susţinerii probelor de concurs.

  Durata de şcolarizare la Şcoala de Pregătire a Agenţilor de Poliţie de Frontieră „Avram Iancu” – Oradea s-a modificat la 1 an, iar absolvenţilor li se va acorda gradul profesional de agent de poliţie şi li se va asigura loc de muncă în cadrul M.A.I. – Poliţia de Frontieră Română, repartizarea făcându-se în ordinea strict descrescătoare a mediilor de absolvire şi în raport de nevoile Poliţiei de Frontieră Române.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.