luni, 24 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Zgomot asurzitor de frână și un șoc emoțional puternic. Toate astea pentru a-ți salva viața! Experimentul francezilor

  de - | 10 martie 2018, 11:12 AM | Internaţional

  1

  Pentru un minut în minus. Pentru asta unii oameni își riscă viața zi de di(foto: Captură video youtube)

  Recent, în Franța, s-a desfășurat un experiment social, interesant și instructiv-educativ.

  Nu este secret pentru nimeni că, atunci când nu se deplasează nici o mașină, mulți pietoni traversează strada fără a privi la culoarea semaforului. În această situație, pietonii nu iau în calcul faptul că, în orice moment, de după cotitură, poate apărea o mașină față de care nu sunt asigurați.

  Autoritățile franceze au analizat rațional această situație și au înțeles că explicațiile și avertismentele sunt aproape inutile pentru pietonii care încalcă regulile elementare de comportament. Și, așa cum apelul la rațiunea pietonilor pare a fi ineficient, autoritățile au decis să acționeze asupra emoțiilor și instinctului de supraviețuire.

  Într-adevăr, dacă e imposibil de convins oamenii să nu mai încalce regulile de circulație pietonală, atunci poate o sperietură bună va avea efectele scontate?

  Deci, ce au pus autoritățile la cale?

  Imaginează-ți următoarea situație: arunci o privire și te asiguri că partea carosabilă este liberă, apoi pornești să traversezi strada, preocupat de gândurile tale. Și dintr-odată se aude un zgomot asurzitor de frâne!

  Evident că reacția ta va fi una impulsivă, violentă chiar. Acum imaginează-ți că reacția ta este înregistrată de o cameră ascunsă. Mai mult decât atât, o imagine cu mimica ta crispată și îngrozită este afișată pe panoul publicitar pe care nu-l poți trece cu vedere de îndată ce ai traversat, într-un final, strada. Iar inscripția de pe panou este la fel de dură: ”Nu-ți risca viața!”

  Cum crezi, vei mai putea să traversezi strada la roșu, după ce ai trăit o emoție similară cu cea apropierii morții?

  Urmăriți în videoul de mai jos desfășurarea experimentului inedit și, din câte se pare, eficient. Și aveți grijă să respectați regulile de circulație, pentru că o mișcare greșită ar putea fi și ultima!
  sursa: perfectmedia

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. EXCELENTĂ IDEA!!!

   Pe când ceva similar și pentru acei „șoferi” (niște IDIOȚI-CRIMINALI, dacă mă întrebați pe mine) care pe galben accelerează și trec pe roșu, peste trecerea de pietoni, având uneori 70-80km/h?
   La o primă abatere doar o poză. Iar la următoarea

   …propunerea mea este să le fie anulate carnetele de conducere și să stea fără carnet așa vreo 3-5 ani.
   Să vedem, dacă le mai convine să accelereze pe galben.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.