vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Audieri „fluviu”. Zeci de mămici, acuzate că au încasat ilegal indemnizații de creștere a copilului, au fost chemate la audieri la Poliția București

  de Special Arad | 23 mai 2023, 9:15 AM | Naţional

  0

  (foto: UNICA.RO)

  Audieri masive, într-un caz de înșelăciune, uz de fals și fals în declarații, au loc la această oră, în București. Zeci de mămici sunt bănuite că au încasat ilegal indemnizații de creștere a copilului.

  Marți, polițiștii Direcției Generale de Poliție a Municipiului București – Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Sector 1 vor pune în aplicare 58 de mandate de aducere (55 în București, 3 în județul Ilfov), emise pe numele unor persoane bănuite de săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, uz de fals și fals în declarații.

  În perioada 2020 – 2021, persoanele bănuite ar fi indus în eroare o instituție publică cu privire la îndeplinirea condițiilor pentru obținerea indemnizației de creștere a copilului. Acestea ar fi prezentat, ca adevărate, împrejurări mincinoase legate fie de calitatea de angajat, fie de cuantumul veniturilor obținute, informează Poliția Capitalei.

  Prejudiciul total este de aproximativ 5.500.000 de lei.

  Poliția a fost sesizată de Agenția pentru Plăți și Inspecție Socială, în urma unor nereguli cu privire la cuantum sau perioada prin verificări făcute de agenție la ITM sau ANAF.

  Mămicile, când intrau în perioada de creștere a copilului, prezentau hârtii eliberate de anumite firme cum că ar avea salariu mare sau lucrează de mult timp ca să primească indemnizația.

  Audierile au loc la SICE.

  Sursa: Poliția Capitalei

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.