News AlertZeci de angajați ai Gospodăririi Comunale fac grevă. Deși nu acuză incompetența conducerii, vezi care sunt doleanțele acestora (FOTO-VIDEO)

  de Andrei Fuliaș | 17 martie 2017, 12:06 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Știri Arad. Mai mulți angajați de la S.C. Gospodărirea Comunală Arad S.A. au început în această dimineață un protest de tipul „grevă japoneză”, în semn de nemulțumire față de modul în care sunt tratați de conducerea companiei aflată în subordinea Primăriei Municipiului Arad, prin Consiliul Local Municipal.

  Totuși, înainte de a recurge la protest, angajații Gospodăririi Comunale au încercat în mai multe rânduri să aibă discuții atât cu conducerea societății, cât și cu membrii Consiliului de Administrație, dar doleanțele le-au fost respinse de fiecare dată. Astfel, aproape 50 de muncitori au decis ca, începând de vineri dimineață și până luni (inclusiv), să intre în grevă japoneză. Adică, oamenii muncesc în continuare, dar fiecare dintre aceștia poartă pe braț câte o banderolă albă în semn de protest. Începând de luni, dacă doleanțele acestora nu sunt satisfăcute, începe greva generală.

  Principalele revendicări ale angajaților Gospodăririi Comunale Arad se referă la salariile mici pe care le au și la faptul că le-au fost tăiate sporurile. Cu toate acestea, din informațiile noastre, aceste sporuri nu au fost tăiate la toate compartimentele societății. Spre exemplu, sursele noastre susțin că cel puțin angajații Gospodăririi Comunale care se ocupă de cimitire își iau în continuare toate sporurile legale. Mai mult decât atât, salariații de la birourile Gospodării Comunale beneficiază de salarii încomparabil mai mari cu cele ale acestor oameni ce muncesc în stradă zi de zi, iar sporurile și decontările diferitor cheltuieli sunt la ordinea zilei. De altfel, Special Arad a și publicat în urmă cu aproape două luni un articol prin care am făcut publice mai multe nereguli descoperite de Curtea de Conturi în companie.

  Citește și: EXCLUSIV – Prejudiciu de sute de mii de lei la Gospodărirea Comunală, societate a Primăriei Arad, descoperit de Curtea de Conturi! Cum a fost „servit” unei firme, fără respectarea legii, un contract de peste 125.000 de lei

  Mai multe despre motivele acestor proteste puteți afla chiar de la unul dintre angajații S.C. Gospodărirea Comunală Arad S.A. chiar în materialul video de mai jos.

  IMG_8865 IMG_8866 IMG_8867 IMG_8868 IMG_8869  IMG_8871 IMG_8872 IMG_8873 IMG_8874 IMG_8875 IMG_8876 IMG_8877 IMG_8879

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Si la vatmani se pregateste greva generala si spontana.Nu e admisibil ca vatmanii sa aibe minim pe economie din nou.Sa fiti uniti vatmanilor,daca nu iesiti o zi afara nimeni in ziua aia veti primi salariile cerute la2 mii.le sare orasul in kap la conducere si primarie nu voe avea alta solutie decat demisiile.

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.