În „topul” companiilor cu cele mai mari scăderi ale numărului de angajați se află și Leoni Wiring Systems Arad

  de Special Arad | 9 October 2020, 8:39 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Şapte din cele 20 de companii din top sunt din industria de componente auto. În total, cele 20 de companii din clasament au pierdut mai mult de 20.500 de angajaţi anul trecut – susține Ziarul Financiar.

  Clasamentul companiilor care au avut cele mai mari scăderi ale nu­mărului de angajaţi anul trecut comparativ cu 2018 este condus de pro­ducătorul de com­ponente auto Yazaki România, subsidiara locală a concernului japonez Yazaki,  arată o statistică bazată pe datele preliminare pe anul 2019, în condiţiile în care nu toate companiile din România şi-au depus bilanţul până în acest moment. Yazaki România a avut cu 2.924 mai puţini salariaţi comparativ cu anul precedent.

  De altfel, şapte dintre cele 20 de companii din clasamentul scăderii de personal sunt din industria de fabricare de piese auto, şi anume Yazaki Ro­mânia, Sisteme de Producţie Cablaje, Fujikura Automotive Ro­mânia, Leoni Wiring Systems Arad, Leoni Wiring Systems Piteşti, DRM Draxlmaier România Sisteme Electrice şi Aptiv Technology Services & Solutions.

  În total, companiile din industria de piese auto prezente în acest clasament au pierdut peste 8.000 de angajaţi anul trecut.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.