joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Washington Times: Motivul pentru care Iranul a închis internetul în acest weekend

  de Special Arad | 20 noiembrie 2019, 8:14 AM | Internaţional

  0

  Iranul a avut o soluție grosolană în acest weekend pentru o erupție de proteste ale cetățenilor furioși: a închis internetul. Complet. Închiderea internetului a devenit o strategie uzuală pentru guvernele represive dornice să blocheze capacitatea cetățenilor de a acționa și de a-și amplifica nemulțumirea, însă experții afirmă că replica din weekend dată manifestațiilor larg răspândite provocate de mărirea prețului benzinei e cea mai puternică de până acum, scrie Washington Times, prelaut de Rador.
  24 de ore le-au trebuit autorităților pentru a-și atinge scopul, dar odată ce au făcut-o numai 5% din utilizatorii obișnuiți – între care politicienii de la vârf precum conducătorul suprem – mai erau online. Cei care au fost izolați n-au mai putut comunica nu numai dincolo de granițele Iranului, dar nici între ei.
  Măsura Iranului e remarcabilă nu doar prin complexitatea ei, ci și prin amploare. Multe țări în curs de dezvoltare ai căror conducători au apăsat recent pe buton n-au trebuit să facă decât asta: să apese pe buton, și doar pe unul, întrucât întreaga țară se conectează printr-un singur furnizor de servicii sponsorizat de stat.
  Internetul din Iran, din contră, e mult mai divers și mai democratic. Guvernul nu a cumpărat întregul sistem de-a gata, ci el a fost construit puțin câte de puțin de către contractanți privați. Ceea ce a însemnat că închiderea lui a necesitat apăsarea mai multor butoane sau trimiterea de dispoziții mai multor entități.
  Citește continuarea pe Hotnews.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.