Vulcan de ciocolată (Lava cake)
Un desert savuros, foarte elegant si foarte usor de facut! Vulcanul de ciocolata e un adevarat rasfat, pe cat de usor e de facut pe atat de spectaculos este rezultatul. O prajitura aparent banala din care, odata infipta lingurita se vor revarsa rauri de ciocolata scaldand papilele gustative in cea mai fina baie ciocolatoasa.
Daca ii veti alatura acestui rasfat fructe proaspete cum ar fi zmeura, coacazele, murele sau capsunele, si un glob generos de inghetata de vanilie deja vorbim despre o adevarata orgie culinara!
Si fiindca sunt o maaare amatoare de dulciuri cu cafea nu m-am putut abtine sa nu dau acestui desert putin din savoarea cafelei. voi il puteti lasa fie ca atare, fie ii puteti adauga diverse arome: vanilie, cardamom, rom, etc.
Sursa: Caietul cu Retete
Ingrediente:
200 gr ciocolata amaruie
200 gr unt nesarat
5 oua
50 gr zahar
50 gr faina
1 lingurita ness
1 lingurita esenta cafea
Mod de preparare:
Rupem ciocolata bucatele intr-un vas si untul in taiem cubulete mici. Nu stiu in ce masura conteaza, insa eu am folosit unt Dorna cu 82% grasime, iar ciocolata a fost Stilla Dolce, din Kaufland, cea la tablete de 200 gr. Punem vasul la foc mic si amestecam continuu pana ce amestecul devine omogen.
Batem ouale cu zaharul si adaugam faina. Omogenizam.
Dupa ce amestecul de unt si ciocolata s-a racorit usor il incorporam in amestecul de oua. Nu adaugati ciocolata fierbinte fiindca riscati sa transformati ouale in omleta.
Adaugam nessul si esenta de cafea.
Ungem formele cu unt si turnam compozitia astfel incat sa umplem formele cam pe trei sferturi.
Dam la cuptorul incins in prealabil. Daca aveti cuptor cu reglaj le veti lasa 8 minute la 210 grade, la cuptorul obisnuit va dura circa 15-20 minute.
Ele sunt inca usor umede deasupra cand sunt gata.
Rasturnam imediat pe un platou si facem o taietura mica ca sa eliberam ciocolata din interior. Decoram cu zmeura si frunzulite de menta. Optional puteti adauga inghetata. Personal cred ca ar merge perfect cu sosuri de fructe dulci-acrisoare, cum ar fi cel de zmeura sau cel de capsuni. Ar echilibra perfect gusturile.
Comentariile portalului
Un motiv în plus să mergi la atrium mall Arad Am mâncat azi la sis kebab în Arad și vreau să spun ca e mult peste multe branduri de (...)
DIICOT, Parchetul General, CSAT, fosti ambasadori in Romania, televiziuni, Curtea Constitutionala, Johahanis, primarii, prefecturi, servicii secrete, toata aceasta gloata de nemernici si-a dat mana pentru a pune in practica impotriva (...)
Nora, raspunsurile la intrebarile tale le asteptam si noi, toti. Nu pot decat sa sper ca le vom afla. La un moment dat. Raducu, inainte sa-l injuri, incearca macar sa-i (...)