sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Votează „Orașul nostru” la Premiile UNITER 2018!

  de Tomck@t | 27 aprilie 2018, 12:24 PM | Cultură

  0

  Spectacolul „Orașul nostru” al Teatrului Clasic „Ioan Slavici” este nominalizat la categoria „Cel mai bun spectacol al anului 2017” la Premiile UNITER, câștigătorii urmând a fi anunțați în cadrul Galei de premiere din 7 mai 2018 la Alba Iulia,. Dar până atunci poți să ajuți și tu ca spectacolul să câștige!

  Poți vota spectacolul arădean AICI!

  În momentul de față, spectacolul regizat de Cristian Ban are cele mai multe voturi în categoria respectivă (264), față de „Deşteptarea primăverii” al Teatrului Mic Bucureşti, poemul teatral rock în regia Vlad Cristache (192 de voturi) și „Rambuku” al Teatrului Naţional „Mihai Eminescu” din Timişoara, adaptarea Ancăi Măniuțiu după Jon Fosse, în regia lui Mihai Măniuțiu (130 voturi).

  În toate cele zece categorii se vor acorda atât premii bazate pe voturile publicului, cât și premiile juriului, alcătuit în acest an de criticul de teatru Marina Constantinescu, actrița Ana Ularu, actorul Marcel Iureș, regizorul Alexa Visarion și scenograful Dragoș Buhagiar.

  Din distribuția spectacolului „Orașul nostru” fac parte actorii Ioan Peter, Alex Mărgineanu, Cecilia Lucanu-Donat, Angela Petrean-Varjasi, Ștefan Statnic, Dorina Darie-Peter, Roxana Sabău, Robert Pavicsits și Călin Stanciu. Spectatorii sunt martorii unor povești de viață emoționante ale unor arădeni care au trăit în urmă cu un secol, oameni obișnuiți sau oameni care au rămas în istorie. Un astfel de exemplu este cel al Margaretei Braun, moștenitoarea Casei de modă „Fortuna” și prima femeie care a condus un autoturism în Arad.

  Premiera spectacolului a avut loc anul trecut, pe 26 februarie, în Sala Studio și de atunci este inclus permanent în programul Teatrului Clasic „Ioan Slavici”. Programul lunii mai se deschide la Arad cu „Orașul nostru” (pe data de 3 mai), după care spectacolul va ajunge la FestCo 2018 din București (21 mai), festivalul TESZT din Timișoara (23 mai), în orașul Bursa din Turcia, la Balkan Breeze Festival (pe 24 și 25 martie), iar pe data de 5 iunie, la Pecs (Ungaria).

  Citește recenzia Special Arad despre „Orașul nostru” AICI!

  Iată nominalizările în toate categoriile la Premiile UNITER 2018:


  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.