Update Vot covârșitor! Numirea lui Kovesi în funcția de procuror european este deja o certitudine!

  de - | 19 septembrie 2019, 10:05 AM | Internaţional | Recomandările editorilor

  2

  Titlu inițial: România va vota împotriva numirii Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror european

  România va vota, pentru a doua oară, împotriva numirii Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror european. Viorica Dăncilă susține că își păstrează poziția inițială și îi recomandă fostei șefe a DNA să-și rezolve, mai întâi, problemele cu justiția pe care le are în țară. Este vorba, desigur, de cele două dosare în care Laura Codruța Kovesi este cercetată de Secția Specială. În ciuda opoziției guvernului de la București, aceasta are foarte multe șanse să preia conducerea nou înființatului Parchet European.

  Consiliul Uniunii Europene are joi o întrunire, pentru o discuție pe tema desemnării procurorului-șef european, a anunțat eurodeputatul PNL Siegfried Mureșan, care a precizat că este posibil să fie luată și o decizie legată de șefia Parchetului UE.

  Europarlamentarul liberal Siegfried Mureșan a anunțat, pe Facebook, că marți a avut loc o rundă foarte importantă de negocieri între reprezentanții Parlamentului European și ai Consiliului Uniunii Europene pe tema desemnării procurorului-șef european.

  Premierul Viorica Dăncilă, a reiterat, miercuri seară, ideea potrivit căreia Guvernul nu o susține pe Laura Codruța Kovesi pentru funcția de procuror-șef european, precizând că, joi, ambasadorul României la Uniunea Europeană va vota împotriva fostului procuror-șef DNA.

  Mai multe detalii pe digi24

  UPDATE

  Consiliul Uniunii Europene a votat joi pentru numirea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror șef european

  Kovesi este prima persoană care va ocupa această funcție, nou înființată. Urmează și un vot în Consiliul European, dar acesta este o formalitate, numirea lui Kovesi în funcție este deja o certitudine. Votul a fost covârșitor în favoarea Laurei Codruța Kovesi, cu 17 pentru dintr-un total de 22.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  8 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.