Vodafone cumpără RCS-RDS?

  de Special Arad | 8 May 2014, 11:40 AM | Business

  2

  Robert Turcescu sustine miercuri, pe contul sau de Facebook, ca „Vodafone e la un pas sa achizitioneze de la RCS-RDS distributia de cablu, plus operatiunile de telefonie si date”, afirmand ca ar exista un precontract in acest sens si ca tranzactia finala s-ar „invarti” in jurul a 1-1,5 miliarde de euro. Contactati de HotNews.ro, reprezentantii Vodafone au spus ca nu comenteaza. Reprezentantii RCS&RDS nu au putut fi contactati pana la publicarea acestui articol, scrie HotNews.

  Ce scrie Robert Turcescu pe contul sau de Facebook

  „O informatie pe care o public aici in EXCLUSIVITATE si care va provoca schimbari majore pe piata de telecomunicatii din Romania, dar si din regiune: Vodafone e la un pas sa achizitioneze de la RCS-RDS distributia de cablu, plus operatiunile de telefonie si date! Intre cele doua companii a fost semnat un precontract, iar tranzactia finala se invirte in jurul sumei de 1-1,5 miliarde de euro. Vodafone devine astfel cel mai mare jucator pe piata telecom din regiune, dand o lovitura puternica principalului competitor, Orange.”


  RCS & RDS este unul din cei mai importanti operatori din regiune, furnizand servicii de telecomunicatii in Romania, Ungaria, Cehia, Slovacia, Serbia, Spania si Italia. Compania si-a dezvoltat propria infrastructura de telecomunicatii pe suport de fibra optica si acopera cu servicii de cablu TV, internet, telefonie fixa si mobila peste 250 orase din tara.

  RCS & RDS este lider pe piata din Romania in furnizarea serviciilor de internet si de televiziune prin cablu si satelit si este cel mai mare furnizor alternativ de servicii de telefonie fixa. 

  Vodafone este al doilea mare operator de telelefonie mobila din Romania, in functie de numarul de clienti. La sfarsitul anului trecut, Vodafone avea 8.315.389 clienti (n.a SIM-uri valabile). Veniturile din servicii au fost de 177.1 de milioane de Euro, in cele trei luni incheiate la 31 decembrie 2013, in crestere cu 0,4% fata de aceeasi perioada a anului trecut (crestere organica).

  Luna trecuta, RCS&RDS a anuntat ca a introdus acoperire la nivel national pentru serviciile de telefonie mobila (Digi Mobil) in baza unui acord de roaming national incheiat cu Vodafone pe o perioada de 2 ani. Practic clientii pot sa comunice, la aceleasi tarife pentru apeluri si SMS-uri in roaming national ca si pentru cele initiate din reteaua Digi Mobil, si atunci cand nu se afla in aria de acoperire a retelei RCS&RDS. Din luna iulie 2014, roamingul national va fi disponibil si pentru serviciul de date mobile. 

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Comunicat de presa RCS & RDS cu privire la informatiile postate de Robert Turcescu

   Informatiile postate de jurnalistul Robert Turcescu pe contul sau de Facebook privind o presupusa vanzare a operatiunilor de distributie prin cablu, telefonie si internet ale companiei RCS & RDS sunt complet false, neavand nici o baza reala.

   Este regretabil faptul ca un jurnalist cu experienta lui Robert Turcescu raspandeste cu atata usurinta si lipsa de responsabilitate zvonuri care ne pot crea importante daune materiale si de imagine, fara a verifica aceste asa-zise informatii şi fara ca macar sa ceara si un punct de vedere din partea companiei RCS & RDS.

   Sursa: http://www.rcs-rds.ro/comunicat?id=300

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.