Vlad Botoș, europarlamentar USR PLUS: Scrisoare pentru Euthyrox

  de - | 4 mai 2020, 1:21 PM | Comunicate contra cost

  0

  Vlad Botoș, europarlamentar al Alianței USR PLUS, a adresat o scrisoare ministrului sănătății, Nelu Tătaru, solicitând rezolvarea de urgență a crizei cauzate de lipsa din farmacii a medicamentului Euthyrox.

  Este vorba de un medicament de multe ori vital pentru pacienții suferinzi de afecțiuni ale glandei tiroide. Lipsa acestuia sau slaba gestiune a stocurilor pune în mare pericol bolnavii cronici.

  Vlad Botoș, europarlamentar USR PLUS: „Având în vedere că în această perioadă grija față de sănătatea românilor este cea mai mare prioritate, am supus atenției domnului ministru un aspect foarte important sesizat de către cetățeni, online și telefonic, prin intermediul birourilor parlamentare din Arad, Timișoara, Alba Iulia, Drobeta Turnu-Severin, Deva.

  Sesizările nu au caracter izolat și acoperă o zonă importantă din teritoriul național, semnalând faptul că medicamentul Euthyrox nu se mai găsește în farmacii. Această stare de fapt are efecte grave asupra sănătății persoanelor care sunt nevoite să trateze boala de care suferă cu acest medicament, lipsa sa fiind o directă amenințare asupra vieții multora dintre ei.

  Având în vedere cele menționate mai sus, fac apel la domnul ministru ca pe lângă eforturile pentru prevenirea și limitarea COVID-19, să întreprindă demersurile necesare pentru deblocarea speței prezentate, astfel ca medicamentul Euthyrox să ajungă cât mai urgent la bolnavii aflați în tratament”.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.