Adrian Wiener: „USR propune transport public dedicat elevilor, în municipiul Arad”

  de - | 29 August 2022, 3:40 PM | Comunicate contra cost

  0

  Prin vocea deputatului Adrian Wiener, USR Arad propune autorităților locale organizarea unor linii de transport în comun dedicate elevilor, pentru decongestionarea traficului pe principalele rute folosite la deplasarea către unitățile de învățământ din centrul orașului.

  Adrian Wiener, deputat USR: „În curând va începe școala. Pentru o bună parte a părinților, asta înseamnă timp petrecut în trafic, pe drumurile care duc la școli din centrul orașului, și nu numai.

  Mulți dintre noi am stat în ambuteiaje pe traseul care leagă Micălaca, peste cele două poduri auto, de zona liceelor Moise Nicoară, Pedagogic, Elena Ghiba Birta, Economic sau Aurel Vlaicu. La fel ca mine sunt părinți care, dacă ar avea alternativă, ar prefera să evite asta.

  Soluția este una simplă, care funcționează în alte orașe: o linie de transport, cu autobuzul, dedicată exclusiv elevilor.

  Pentru început, se poate organiza o linie pilot, cu 2-3 mijloace de transport. Acestea vor circula pe traseul dintre bulevardul Titulescu și bulevardele Dragalina și Decebal, dimineața, înainte de începerea cursurilor. Dacă va fi cazul, pentru siguranța elevilor, în aceste autobuzele ei pot fi însoțiți de angajați ai Poliției Locale.

  Sunt convins că, în câteva luni, vor fi suficienți părinți care vor avea încredere în aceste autobuze, iar asta se va vedea în relaxarea traficului, în reducerea poluării, într-un oraș mai apropiat de civilizația pe care ne-o dorim”.

  USR Arad reia această propunere, având în vedere că ea a fost avansată autorităților locale și în urmă cu un an. Din păcate, acestea nu au întreprins nimic, deși reprezintă o soluție care s-a dovedit funcțională în municipii precum Cluj-Napoca sau Iași. Astfel că cerem o mai mare deschidere a administrației către soluțiile moderne, menite să ofere confort cetățenilor.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.