duminicã, 16 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Vita argentiniană de la Grill to Chill – Timișoara sau Bistecca alla fiorentina de la Cinecitta – Arad

  de O. Peniță | 1 mai 2018, 11:09 AM | Culise

  0

  Cu riscul a face reclamă pe gratis, astăzi, 1 mai 2018, trebuie să ne oprim puțin asupra a două restaurante, unul din Timișoara și altul în Arad, subiectul fiind de neocolit. În aceste zile, Aradul este pătruns, străpuns, acoperit, înjunghiat și ucis de gunoi. Ei, și? Din punctul nostru de vedere, cei mai importanți oameni politici care ar trebui să iasă public și să își exprime opinia, chiar să ia măsuri, sau să invite la luarea de măsuri, par ascunși, pitiți, refugiați, „sub acoperire” prin alte zone. Subliniem: altele decât municipiul Arad.

  Despre domnul Gheorghe Falcă, primarul Aradului, știm că e cam ascuns de  câteva zile, de când cu gunoiul în ușa Palatului Administrativ. Este foarte posibil că primarul își servește friptura de vită argentiniană la restaurantul Grill to Chill din Timișoara, ferit de privirile indiscrete ale alegătorilor săi din Arad, acolo unde obișnuiește să iasă cu… nu ne băgăm în viața privată! Și-a lăsat „pupila” în Arad, la Sergiulică Bâlcea ne referim, dar se pare că și acesta fuge de gunoaie mai ceva ca angajații de la Retim. Normal că domnului Bâlcea nu-i place subiectul, mai ales că se vrea primar în locul (cică) plecatului Falcă ca europarlamentar. Acum… purtarea lui Bâlcea o cam înțelegem pentru că „sărăcuțul” de el se gândește și la eventualele verificări pe care procurorii le-ar putea face asupra contractului modificat și semnat de ADI Deșeuri (el fiind președinte pe atunci) cu Retim.

  Altceva nu prea pricepem.

  Ce face domnul Fifor? De ce tace domnul Fifor? Da, domnul ministru Mihai Fifor! Cel despre care, înțelegem în urma mesajelor din întreg Aradul, știm deja că se vede și se (chiar) vrea primar al muncipiului în 2020, în subsolurile PSD-ului vorbindu-se intens pe temă. Am putea spune că domnul Fifor nu a luat (încă) pauză de țigară după ce s-a înfruptat cu Bistecca alla Fiorentina în separeul Restaurantului  Cinecitta, acolo unde își face „veacul” când e în Arad, cu… nu ne băgăm în viața privată! Sau putem spune că ne-am fi așteptat, într-un fel, ca ministrul Apărării să se urce pe valul (de gunoaie) electoral din Arad și să iasă public să-l urecheze pe Gheorghe Falcă și pe ceilalți responsabili de dezastrul din județ. N-o face! Cică ar fi plecat… de fapt e plecat… Însă, sperăm că domnul Fifor a plecat în străinătate și în niciun caz nu a aplecat urechea la „tânguirile” celor care au câștigat contractul de milioane de euro pentru strângerea… nici nu mai contează ce pentru că oricum totul ajunge până la urmă la… gunoi.

  Și cu astea spuse… ne-am urcat pe-o șa și v-am zis-o chiar așa cum e, azi de 1 mai!

  Dar tot ne întrebăm… Cum sună mai bine: primarul Grill to Chill sau primarul Cinecitta?

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.