vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Viruşii de calculator ar putea infecta şi televizoarele. Kaspersky: „E doar o chestiune de timp”

  de Special Arad | 22 aprilie 2014, 12:47 PM | IT

  0

  Televizoarele ar putea fi, în curând, afectate de viruşi de calculator, a avertizat Eugene Kaspersky, cofondator al companiei ruseşti de antivirus Kaspersky Lab, potrivit Gandul.info.

  Kaspersky a declarat că toate dispozitivele conectate la internet sunt vulnerabile la viruşi informatici, nu doar PC-urile sau mobilele. ”Ameninţările se vor diversifica şi vor ameninţa telefoanele mobile şi televizoarele, care acum sunt conectate la internet”, a declarat Kaspersky.

  El a precizat că, zilnic, compania sa din Moscova primeşte rapoarte legate de 315.000 de ”activităţi suspicioase” pe internet, dublu faţă de anul trecut.

  Kaspersky a mai spus că, în fiecare an, au loc ”milioane” de atacuri pe Windows şi mii pe mobile, în special pe Android, dar şi pe iPhone.

  Kaspersky a mai spus că, deocamdată, nu există un virus care să producă efecte însemnate pentru TV-uri, dar că acest lucru se va întâmpla în viitor. ”E doar o chestiune de timp. Avem deja un antivirus pentru mobile şi un prototip pentru televizoare, pe care îl vom anunţa doar când se lansează malware (n.r. programe dăunătoare) pentru TV-uri.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.