Viorel, omul cu un vis mare în față și un coșmar în spate: „Poți lucra și dacă ai doar o mână”

  (foto: Jandarmeria Arad)

  „Gal Viorel mă numesc, și cu arta stradală prin lume eu călătoresc, interpretând muzică instrumentală, căci asta eu iubesc”, așa începe povestea lui Viorel, un bărbat care a fost remarcat de jandarmii arădeni pe strada Mețianu din municipiu. Aceștia au povestit printr-o postare care este povestea de viață a bărbatului și ce i-a făcut să se oprească în dreptul lui. 

  Eram într-o acțiune de verificare a respectării măsurilor de prevenire a răspândirii virusului SARS Cov-2, într-o zonă din municipiul Arad, unde l-am observat pe nea Viorel așezat pe un scaun, purtând o mască de protecție sanitară puțin deteriorată, cântând la un instrument(orgă) care nu părea a fi standard și mai mult, se folosea doar de mâna stângă. Curiozitatea ne-a făcut să ne oprim și să-l salutăm. Ne-a primit cu entuziasm și încă de la început ne-am dat seama că nea Viorel are multe de povestit”, povestesc jandarmii.

  Povestea lui Viorel…

  Gal Viorel mă numesc, și cu arta stradală prin lume eu călătoresc, interpretând muzică instrumentală, căci asta eu iubesc. Am 60 de ani și pot spune că până acum am trăit multe clipe frumoase împreună cu soția mea. Avem o familie frumoasă, doi băieți și două fete cu care ne mândrim, toți sunt la casa lor și Dumnezeu ne-a bucurat și cu nepoți pe care îi iubim nespus.

  În urmă cu mulți ani am suferit un accident de muncă, în urma căruia mi-am pierdut o mână și de atunci am fost nevoit să mă adaptez noii situații și nu mi-a fost ușor. Mi-am pierdut locul de muncă, am fost nevoit să mă pensionez pe caz de boală și fiind încă tânăr, pensia nu reprezenta o sursă de venit prin care să asigur stabilitate familiei mele. Copiii erau la școală, urmau să se înscrie la facultate și trebuia să fac ceva pentru a-i sprijini în continuare. Întotdeauna am considerat că situația financiară nu ar trebui să te oprească din drumul spre cunoaștere și perfecționare.
  Astfel m-am gândit ce trebuie să fac în continuare”.

  Muzica, pe lângă pictură, pasiunea lui Viorel

  Am absolvit Școala Populară de Arte. Acum părea să fie unicul lucru pe care-l pot face să-mi susțin familia. Mi-a fost greu deoarece au fost oameni care spuneau că ceea ce vreau să fac este cerșetorie, însă pentru mine reprezenta altceva, o artă stradală și o sursă de venit câștigată cinstit. Știu, există o vorbă: dacă ai două mâini și două picioare poți lucra nu trebuie să cerșești! Eu întăresc această vorbă: poți lucra și dacă ai doar o mână și două picioare. Și așa am ajuns să cutreier țara să fac cunoscută pasiunea mea pentru muzică.

  Cunoștințele mele în domeniul electronicii și fizicii, m-au ajutat să-mi modific orga, în așa fel încât să o folosesc cu mâna stângă. Mi-a fost greu să lipesc piese doar cu o mână, însă am reușit, iar acum aparatul de lipit și piesele electronice sunt prietenii mei’’, a spus Viorel.

  Jandarmii au intrat în povestea lui și l-au întrebat pe nea Viorel ce-și dorește de la viață. Acesta a răspuns că vrea doar să fie sănătos, să poată lucra în continuare și să-și ajute familia. Și ar mai vrea ceva, dar încă nu are suficientă încredere în el, și anume, ar vrea să meargă la o emisiune de talente pentru a împărtăși cu toată lumea pasiunea lui pentru muzică.

  „Noi vă mărturisim că am fost impresionați de povestea lui nea Viorel, mai avea multe de spus, însă un apel la 112 ne-a întrerupt conversația. Îi mulțumim pentru lecția de viață pe care ne-a oferit-o și îi urăm mult succes în tot ceea ce face și îi promitem că-l vom susține atunci când se hotărăște să facă cunoscută pasiunea lui, întregii lumi. Să fi sănătos, nea Viorel!”, au încheiat jandarmii.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  9 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.