Vineri, o nouă ediție „Gala Premiilor USR – filiala Arad”

  de Special Arad | 11 decembrie 2014, 4:24 PM | Cultură

  0

  Uniunea Scriitorilor din România – filiala Arad va decerna, pentru al 20-lea an consecutiv, premii de specialitate membrilor arădeni, marcând anul acesta tot atâția ani de existență a filialei Uniunii în orașul nostru. Gala Premiilor USR va avea loc la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” pe 12 decembrie, la ora 12.

  2014 a fost un an plin de reușite pentru USR Arad, spune Ioan Matiuț, directorul Editurii Mirador și redactor-șef al revistei „Monitorul Cultural”.

  Anul acesta s-au sărbătorit 25 de ani de apariţie neîntreruptă a revistei ARCA, scriitorii arădeni au participat la Colocviul Naţional al Revistelor de Cultură în luna aprilie, au câştigat (cu echipa şi individual) trofeul „Cununa de lauri” la Turnirul de Poezie de la Barcelona în iunie, au avut o nouă ediție de succes a Festivalului „Dorel Sibii”, dar și a Taberei de Creaţie a Tinerilor Scriitori la Săvârşin (septembrie), Gheorghe Schwartz a fost distins cu premiul U.S.R. pentru carte de proză, iar Ioan Matiuț a primit recent premiul APLER pentru carte de poezie. „E momentul să tragem linie înainte să o luăm de la capăt”, a adăugat scriitorul Matiuț.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.