sâmbãtã, 20 aprilie, 2024

Special Arad Logo

    Complexul rezidențial planificat în Grădiște atrage criticile vicelui Bognar

    Mai mulți investitori arădeni au înaintat Consiliului Local Municipal o cerere de aprobare a documentelor necesare (PUZ) construirii unei viitoare zone de locuințe individuale, spații comerciale, birouri, cabinete medicale si alte servicii, în cartierul Grădiște, la est de strada Rândunicii (zona Sanevit), însă acest lucru a produs critici din partea viceprimarului Levente Bognar care a refuzat să voteze.

    Bognar a atras atenția că se abține de la vot până când nu regasește în PUZ o tramă stradală, pentru a se asigura ca viitorul cartier să fie funcțional. Menționăm că prin „tramă stradală” înțelegem rețeaua de căi de comunicație, majore și minore, dintr-o localitate sau dintr-o porțiune a acesteia. Deschizând acest subiect, vicele a ținut să evidențieze că acesta este motivul și pentru care Primăria a refuzat și alte PUZ-uri pentru complexe rezidențiale, nu pentru că s-ar dori stoparea dezvoltării urbane.

    Mai multe nereguli au stopat în trecut proiectul

    În ceea ce privește terenul de la Sanevit, Levente Bognar a amintit că în urmă cu câțiva ani municipalitatea a întocmit un PUZ pentru întreaga zonă, dar într-o dezbatere publică proprietarii de terenuri s-au opus documentului. Apoi, când s-a dorit construcția unui complex rezidențial, proprietarii nu au mai primit aviz favorabil de la Mediu.

    Radu Drăgan, arhitectul șef al Primăriei, a ținut să sublinieze că în ceea ce privește acest nou PUZ, realizat de Pro Urban S.R.L., se regăsesc elemente din documentul acela realizat de Primărie și că totul ar fi acum în regulă, inclusiv cu avizul de mediu, însă decizia lui Bognar a rămas neclintită.

    harta viitor complex rezidential sanevit

    Așa cum am menționat, prezentul proiect – care a trecut de votul consilierilor cu o singură abținere (Bognar) – a fost elaborat de Pro Urban S.R.L., în 2018, specialistul cu drept de semnătură fiind arhitectul Elvira Șerban.

    Vorbim de o suprafață de 56.300 mp, pentru care atât realizarea rețelei de apă, de canalizare menajeră și pluvială, a rețelelor electrice și de gaze naturale, cât și execuția și recepția lucrărilor propriu-zise se vor face pe cheltuiala investitorilor. De asemenea, potrivit proiectului, există condiții clare de construire care specifică respectarea normativelor tehnice pentru dimensiunile acceselor nou create și a drumurilor executate din incinta reglementată.

    Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

    Distribuie articolul

    Scrie un comentariu

    3 + 4 =

    Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.