marþi, 26 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  ARED se extinde: Cartier în formă de „inimă”, cu 2300 de apartamente și de locuri de parcare, dar și un parc cu locuri pentru joacă, sport și evenimente culturale

  de Raluca Medeleanu | 13 octombrie 2020, 6:07 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  3

  Cartierul ARED, căci deja așa îl putem numi, din zona stadionului Francisc Neuman, a început să se extindă încă de anul trecut când au început să fie construite mai multe blocuri pe terenul fostei fabriri IMAR. Lucrurile nu s-au oprit aici însă, căci dezvoltatorul imobiliar are planuri mărețe pentru o mare parte din imensa zonă părăsită.

  Potrivit documentelor care vor fi supuse la vot în viitoarea ședință a Consiliului Local Municipal, de vineri, ARED vrea să mai construiască un număr de aproximativ 2300 apartamente și circa 2350 de locuri de parcare, pe un teren care are o suprafață totală de 175.518 mp. „Conceptul general al ansamblului propus este de a crea o «inimă» în inima orașului, un cartier ce este organizat în jurul unui parc cu forma de inimă”, se arată în „Planul Urbanistic Zonal – Ansamblu de clădiri rezidențiale, comerciale și prestări servicii”.

  Dar poate că ceea ce atrage cel mai mult atenția din acest proiect este parcul „din inima ansamblului”, un lucru atât de esențial în acea zonă atât de văduvită de spații verzi.

  Redăm mai jos informațiile despre parcul respectiv, extrase din proiectul de hotărâre:

  „Funcțiuni propuse. Funcțiunea principală: Spaţii plantate; circulaţii pietonale din care unele ocazional carosabile pentru întreţinerea spaţiilor plantate şi accesul la activităţile permise; mobilier urban, amenajări pentru sport, joc şi odihnă; construcţii pentru expoziţii și activităţi culturale (spaţii pentru spectacole şi biblioteci în aer liber, pavilioane cu utilizare flexibilă sau cu diferite tematici), activităţi sportive, alimentaţie publică şi comerţ; adăposturi, grupuri sanitare, spaţii pentru administrare şi întreţinere, dar numai în baza unei documentatii de urbanism pentru întreaga suprafață a spațiului verde”, se arată în proiectul de hotărâre. „Imobilele situate în jurul acestui parc vor fi dispuse în așa fel încât masa de vegetație cu dimensiuni mari să fie vizibilă din principale căi de acces ale zonei”, se mai stipulează.

  De asemenea, ARED ar urma să realizeze și o pistă de biciclete pentru porțiunea respectivă, pe care să o lege de pista de biciclete existentă, amenajată pe Calea Aurel Vlaicu și parcul propus.

  Pentru realizarea acestui proiect imobiliar ARED ar urma să prelungească strada Roșiori, să facă un drum de acces cu 2 benzi carosabile (dinspre strada Rarău) și să amenajeze o intersecție în formă de „T”, semaforizată, între strada Rarău și Calea 6 Vânători, cu o bandă dedicată virajului la dreapta, spre centrul municipiului, cu acordarea priorității circulației dinspre centura orașului.

  Proiectantul de urbanism si amenajarea teritoriului, pentru proiectul în cauză a fost firma S.C. MODULAR S.R.L. (arhitecții Nagy-Vizitiu Alexandru și Fodor-Doba Laura), iar proiectant de drumuri a fost S.C. DROMCONS S.R.L. (inginerul Adrian Prahoveanu).

  proiect ared nou

  schita

  schita ared nou cartier inima arad

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.