miercuri, 28 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Cartier cu blocuri, spații comerciale și grădiniță, în locul fostei fabrici de zahăr. Se caută firme interesate pentru punerea în practică a proiectului

  de Raluca Medeleanu | 24 iulie 2018, 1:37 PM | Știri Arad | Topic special

  2

  Spațiul rămas liber în urma demolării / imagine cu fabrica înainte de demolare

  Realizarea unui cartier rezidential pe terenul pe care se afla fabrică de zahăr din Arad, e un proiect discutat deja de mai bine de doi ani, de când s-au pus la pământ construcțiile fostei fabricii, însă până acum a rămas doar la stadiul de „intenție”. Actualii proprietari ai terenului (de origine din Timișoara) au făcut însă anunț prin care așteaptă prezentările firmelor interesate. Lucrările sunt estimate să dureze cel puțin cinci ani.

  Terenul este de aproape 6 hectare iar, potrivit anunțului, „suprafața ocupată de construcții va fi de 140.000 mp, restul fiind spații verzi și căi de acces. Cartierul va avea câteva sute de locuințe, în blocuri cu înălțimi diferite, de patru și opt etaje, cel mai înalt urmând să aibă 14 etaje (55 de metri). Blocurile ce vor fi ridicate vor avea parcări subterane pe unu sau două niveluri, iar pentru spațiile comerciale prevăzute în zonă ar putea fi ridicate parcări supraterane. Cartierul mai are prevăzute o gradiniță, spații comerciale, de agrement și un ponton, ce va fi amplasat în vecinătatea fostei fabrici Teba. Lucrările ar urma să dureze cel puțin cinci ani, iar pe măsură ce vor fi construite blocuri, locuințele vor fi scoase la vânzare pentru a se putea susține financiar continuarea investițiilor”, se arată în anunțul de pe site-ul de informații despre șantierele din țară.

  fosta fabrica de zahar arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.