duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Video | Cum a fost posibil ca vaccinul anti-Covid să fie gata în mai puțin de un an?

  de Andreea Daniela B. | 16 ianuarie 2021, 9:48 AM | Coronavirus | Internaţional

  0

  Despre vaccinul anti-Covid se vorbește foarte mult în ultima perioadă. Acesta pare cel mai dezbătut subiect mai ales pentru că există foarte multe persoane sceptice. Scepticismul vine din faptul că vaccinul, chiar după mai multe formule, a fost făcut în aproximativ 10 luni chiar dacă într-o altă situație un vaccin durează câțiva ani de cercetare înainte să poată fi dat spre folosință.

  Printr-un videoclip explicativ, cei din Guvernul României au încercat să arate pe înțelesul tuturor etapele prin care au trecut aceste vaccinuri, cum a fost posibil ca acestea să ajungă pe piață într-un timp atât de scurt și de ce sunt ele sigure. Mai exact, se pare că procesul durează ani de zile și din cauza lumii în care trăim, a regulilor, a lipsei banilor și nu numai. Vaccinul anti-Covid a ajuns atât de repede în faza finală pentru că cercetătorii au avut tot sprijinul în ceea ce privește informațiile, partea financiară și s-au folosit de tehnologii la care se lucrează de peste 10 ani. Toată lumea s-a mobilizat, mai multe minți din colțuri diferite ale planetei au muncit împreună și astfel au ajuns la rezultatul final. Trei vaccinuri anti-Covid au trecut mai departe din peste 100 câte au fost inițial candidate, celelalte fiind oprite după ce nu au reușit să treacă de prima sau a doua fază.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.