marþi, 5 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  Veteranul de război Toader Gergely a împlinit 101 de ani

  de Special Arad | 26 mai 2017, 11:05 AM | Secusigiu

  0

  Sublocotenetul veteran Toader Gergely a luptat în Al Doilea Război Mondial și s-a întors acasă întreg, a muncit la pădure, și-a întemeiat o familie și a crescut copii și nepoți. Veteranul de război trăiește în satul Satu Mare din comuna Secusigiu, județul Arad, și a împlinit vârsta de 101 de ani.

  Cu ocazia zilei sale de naștere i-au trecut pragul primarul comunei Secusigiu, Ilie Cheșa, col.(r) Ioan Gliga și plt.adj.pr.(r) Ionel Popa de la Filiala ZĂRANDUL Arad a ANVR, precum și col.(r) Sandu Crișan, de la filiala ZIRIDAVA Arad a ANCMRR. Aceștia, împreună cu membrii familiei veteranului, cu alte rude, prieteni, vecini, i-au cântat „La mulți ani!” și i-au oferit cadouri și distincții onorifice.

  „Camaradul nostru, ca și alți bravi ostași români, și-a făcut datoria față de patrie cu arma în mână. Îi dorim viață lungă cu sănătate și putere, să mai venim alături de dânsul la cât mai multe aniversări”, a spus președintele veteranilor arădeni, col.(r) Ioan Gliga.

  „Comuna noastră se mândrește cu astfel de cetățeni, care ne fac cinste. Ei merită respectul și prețuirea edililor și a tuturor locuitorilor, pentru ce au făcut pe front și în viață”, a adăugat primarul Ilie Cheșa.

  „Veteranii de război sunt simboluri vii ale dragostei de patrie și reprezintă un exemplu de jertfă și devotament pentru independența și suveranitatea României”, a declarat col.(r) Sandu Crișan, primvicepreședinte al Filialei ANCMRR Arad.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.