Veteranul de război Toader Gergely a împlinit 101 de ani

  de Special Arad | 26 mai 2017, 11:05 AM | Secusigiu

  0

  Sublocotenetul veteran Toader Gergely a luptat în Al Doilea Război Mondial și s-a întors acasă întreg, a muncit la pădure, și-a întemeiat o familie și a crescut copii și nepoți. Veteranul de război trăiește în satul Satu Mare din comuna Secusigiu, județul Arad, și a împlinit vârsta de 101 de ani.

  Cu ocazia zilei sale de naștere i-au trecut pragul primarul comunei Secusigiu, Ilie Cheșa, col.(r) Ioan Gliga și plt.adj.pr.(r) Ionel Popa de la Filiala ZĂRANDUL Arad a ANVR, precum și col.(r) Sandu Crișan, de la filiala ZIRIDAVA Arad a ANCMRR. Aceștia, împreună cu membrii familiei veteranului, cu alte rude, prieteni, vecini, i-au cântat „La mulți ani!” și i-au oferit cadouri și distincții onorifice.

  „Camaradul nostru, ca și alți bravi ostași români, și-a făcut datoria față de patrie cu arma în mână. Îi dorim viață lungă cu sănătate și putere, să mai venim alături de dânsul la cât mai multe aniversări”, a spus președintele veteranilor arădeni, col.(r) Ioan Gliga.

  „Comuna noastră se mândrește cu astfel de cetățeni, care ne fac cinste. Ei merită respectul și prețuirea edililor și a tuturor locuitorilor, pentru ce au făcut pe front și în viață”, a adăugat primarul Ilie Cheșa.

  „Veteranii de război sunt simboluri vii ale dragostei de patrie și reprezintă un exemplu de jertfă și devotament pentru independența și suveranitatea României”, a declarat col.(r) Sandu Crișan, primvicepreședinte al Filialei ANCMRR Arad.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.