joi, 23 mai, 2024

Special Arad Logo

  Vești bune pentru beneficiarii cardurilor sociale: banii, virați mai repede

  de Andrada Bobiș | 27 august 2022, 11:24 AM | Naţional

  0

  Vineri, cardurile sociale oferite prin programul „Sprijiin pentru România” au fost încărcate cu o nouă tranșă de 250 lei, au anunțat reprezentanții Ministerului Investiţiilor şi Proiectelor Europene (MIPE). Cardurile au fost încărcate mai repede decât era inițial anunțat.

  Vă amintim că cele patru tranşe în valoare de 250 de lei se oferă o dată la două luni, până la finalul acestui an. Valoarea toală a celei de-a doua tranșă este de aproximativ 600 de milioane de lei.

  Deși inițial s-a anunțat că tranșa a doua va fi livrată începând cu data de 8 septembrie, iată că de această dată, spre bucuria românilor, plățile s-au efectuat mai repede cu aproape două săptămâni. Cu alte cuvinte, începând de săptămâna viitoare, beneficiarii acestor carduri vor putea folosi suma oferită.

  De reținut este faptul că banii au fost livrați deocamdată doar beneficiarilor care au intrat deja în posesia cardurilor, iar până la jumătatea lunii septembrie se vor emite şi distribui cardurile pentru categoriile de beneficiari care au devenit eligibili după momentul acordării primei tranşe sau au fost omişi. Pentru această categorie, încărcarea aferentă tranşei II se va face până în data de 23 septembrie.

  De amintit tuturor beneficiarilor acestor carduri este și faptul că sumele acordate sunt valabile 12 luni de la data încărcării lor.
  Totodată, beneficiarii trebuie să rețină și faptul că aceste carduri sociale pot fi utilizate doar de ei, iar in cazuri excepționale le pot încredința persoanelor apropiate, însă ele pot fi utilizate doar împreună cu cardul de identitate.

  Cum pot afla soldul curent beneficiarii cardurilor?
  Beneficiarii pot afla suma disponibilă pe card apelând Serviciul Clienţi al emitentului. Numerele de telefon oficiale sunt următoarele:

  Sodexo: 021 204 46 64
  UP România: 0374 66 22 73
  Edenred: 021 301 33 03

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.