sâmbãtã, 25 mai, 2024

Special Arad Logo

  Când vor fi acordate voucherele pentru familiile sărace, persoanele cu dizabilități și mamele de nou-născuți

  de - | 19 aprilie 2023, 9:02 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  1

  imagine cu rol ilustrativ

  Autoritățile anunță un nou val de ajutoare. Familiile sărace din România vor primi vouchere, în valoare de 4.000 de lei, pentru renovarea casei sau înlocuirea aparatelor electrocasnice, informează Pro TV.

  Banii vor fi acordați din toamnă, iar responsabilii au alocat pentru asta 700 de milioane de euro, din fonduri europene.

  Sprijin tot sub forma unor tichete electronice ar urma să primească și persoanele cu dizabilități, sau mamele de nou-născuți.

  Voucherele vor fi acordate familiilor cu venituri modeste, care au cel puțin trei copii, dar și bătrânilor care trăiesc singuri și au nevoie de ajutor. În total, oficialii vorbesc de aproximativ 200 de mii de persoane.

  Schema de ajutor constă în două tipuri de vouchere de câte 4 mii de lei fiecare. Banii vor putea fi folosiți pentru repararea locuinței sau pentru schimbarea electrocasnicelor vechi – frigider, mașină de spălat și aragaz.

  Măsura ar urma să fie aplicată din toamnă, iar voucherele vor fi acordate în urma unor anchete sociale făcute de autoritățile locale. La nivelul fiecărei comunități vor fi înființate centre comunitare formate dintr-un asistent social, unul medical și unul educațional. Banii nu vor ajunge direct la oameni, fondurile vor fi puse la dispoziție prin intermediul acestor centre.

  Citește mai mult pe stirileprotv.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Orice drept care se acorda persoaelor cu dizabilitati ,conform legii 448/2006, nu este conditionat de cuantumul veniturilor persoanei respective, ci se acorda neconditionat! Porcaria cu plafonul venitului acestor persoane a fost introdusa de nemernicul premier Catzu, in dispretul legii. Toate tarile din UE nu tin seama de aceasta plafonare de 1500 lei si in plus acorda stipendii generoase de peste 1000 euro lunar, acestor persoane! Din aceasta cauza, a nenorocitului plafon stipulat de nemernicul drogat Catzu, persoanele cu dizabilitati nu primesc ajutoare europene (alimente), dar si alte drepturi (vauchere, etc.). Un rau facut de un neghiob, iaca-ta ca defavorizeaza o multime de oameni neajutorati, care oricum nu pot sa se angreneze in alte servicii sau posturi, pentru a-si suplimenta veniturile! Cosul minim de trai decent a fost stabilit de guvern la 4030 lei/luna….ori dobitocul de Catzu scade acest cos prin plafonarea acordarii de orice fel de ajutor, daca ai venit de peste 1500 lei! Si nimeni nu zoice nimic, de la guvern la ONG-urile pentru dredpturile acestor persoane necajite! Dreptate *made in Romania*…..

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.