marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Primăria a crescut ajutorul de înmormântare pentru cei cu venit minim de incluziune

  de Raluca Medeleanu | 29 martie 2024, 10:05 AM | Administraţie | Recomandările editorilor

  0

  De acum, arădenii cu venit minim de incluziune vor avea parte de sprijin mai mare din partea municipalității, la înmormântarea celor apropiați. Consilierii locali au aprobat proiectul de hotărâre în ședința de joi, 28 martie.

  Odată cu adoptarea Hotărârii, ajutorul de înmormântare pentru persoanele cu venit minim de incluziune din Arad crește la 2000 lei. Această sumă provine din bugetul local, ea nefiind aceeași în fiecare municipiu din țară, întrucât ține de reglementările fiecărei Primării. La Arad, până acum acest ajutor era de 400 lei.

  De menționat că Direcția de Asistență Socială Arad pregătește un proiect de hotărâre pentru a fi depus spre aprobare și pentru actualizarea ajutorului de urgență, care nu a mai fost actualizat de peste 15 ani. Acel ajutor se oferă pentru persoanele nevoiașe, pentru incendii, operații, inclusiv pentru acoperirea chiriei sau cheltuielilor la locuință.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.