marþi, 18 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Vânzările globale de smartphone-uri: Apple, aproape de a fi depășit de Xiaomi

  de Special Arad | 5 august 2019, 11:43 AM | IT

  0

  (foto: International Data Corporation - idc.com )

  Apple Inc. a prezentat zilele trecute cifrele sale trimestriale privind vânzările de telefoane, iar acestea nu au fost deloc bune. Smartphone-urile Apple se află într-o criză privind vânzările iar cele mai recente smartphone-uri iPhone nu s-au vândut la nivelul scontat de compania americană, potrivit companiei de studiu de piață IDC (International Data Corporation).

  Conform datelor, Samsung rămâne cel mai mare producător mondial de smartphone-uri. Chiar dacă Huawei atentează la primul loc, smartphone-urile gigantului high-tech sud-coreean se vând foarte bine. Telefoane precum noua serie Galaxy S10 sau Samsung Galaxy S9 sunt extraordinare și se vând foarte bine, seria Note cu Galaxy Note 8 sau Galaxy Note 9 sunt, de asemenea, în topul preferințelor cumpărătorilor. Samsung are telefoane excelente și în gamele inferioare care se vând foarte bine, amintim aici pe Galaxy A50 sau Galaxy A70.

  Compania cu sediul la Cupertino, California – vorbim de Apple – poate fi doar parțial mulțumită. Chiar dacă a avut rezultate bune în general în alte sectoare, în domeniul smartphone-urilor slăbește. Acesta este în cele din urmă un motiv de bucurie pentru Apple, deoarece arată că poate reduce dependența companiei de iPhone-uri.

  Dacă ne uităm la cifrele publicate de IDC, în departamentul de smartphone, Apple a avut în al doilea trimestru al anului 2019 vânzări de 33,8 milioane de smartphone-uri. Această cifră corespunde unei cote de piață de aproximativ 10%. Cu toate acestea, dacă ne uităm la valorile comparative de acum un an, cifra a scăzut dramatic. Anul trecut Apple Inc. a avut 41,3 milioane de iPhone-uri vândute, deci este un minus de 18,2%.

  Dacă Apple a fost deja depășită de Huawei acum un alt producător din China atentează la poziția gigantului american, este vorba de Xiaomi. Compania chineză cu vânzări foarte bune, mai ales în India și în țările din Asia a ajuns la o cotă de piață de 9,7% cu vânzări de 32,3 milioane de smartphone-uri. Apple are o cotă de piață de 10,1% și vânzări de 33,8 milioane de telefoane. Comparația cu firmele concurente din domeniu este dureroasă pentru Apple, conform site-ului german WinFuture. Apple este pe punctul de a pierde și locul trei la nivel mondial în fața lui Xiaomi. Chiar dacă chinezii nu au avut cel mai bun trimestru, vânzările lor sunt mari în special datorită telefoanelor cu prețuri inexplicabil de mici.

  Distanța față de cei doi producători din zona asiatică este destul de mare pentru Apple. Samsung domină în continuare piața și a ajuns la 75,5 milioane de smartphone-uri vândute (+5,5 la sută). Huawei, de asemenea, a vândut 58,7 milioane de smartphone-uri, față de 54,2 milioane față de anul trecut. Huawei a înregistrat cea mai mare creștere (8,3%) în rândul producătorilor majori. Sancțiunile americane contra companiei Huawei au afectat doar parțial trimestrul doi 2019. Chiar cu aceste date, deloc măgulitoare, smartphone-uri ca Apple iPhone XS, iPhone Xs Max, Apple iPhone XS, Apple iPhone Xs Max sunt foarte bune și nu mai au nevoie de prezentări.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.