Vaccinul, între bobina lui Tesla și sterilizare

  de Raluca Medeleanu | 1 October 2021, 8:00 AM | Opinii

  1

  Când îi dădeam raportul bunicului pe unde merg, îmi răspundea mereu „fă ce vrei, eşti majoră şi vaccinată!”.

  Nu credeam că o să prind vremuri în care voi fi disprețuită pentru asta… e un subiect ce nu îmi dă pace, mai ales că tot aud în ultima vreme despre medici de la Arad(!) care aruncă doze la chiuvetă şi apoi declară oameni vaccinați! Bineînțeles că o fac pe bani, aceşti oameni care sunt numiți de unii „eroi”. Din păcate, nu mi-a ajuns pe la urechi nicicum numele acestor „eroi”, cumva mereu poveştile astea merg prin telefonul fără fir, dar aud în schimb prețul: 100 euro, alții chiar 200… iar unii oameni care îi cunosc pe aceştia nu îi dau de gol, că doar au ei motivele lor, nu?

  Nu îmi vine să cred la ce nivel de paranoia s-a ajuns!

  Să justifici o faptă penală pe ideea că „nu ştim ce îi în vaccinul ăla” îmi pare inadmisibil! Mi-aş dori nu să le retragă dreptul la liberă practică, ci să îi bage direct în puşcărie! Pentru că prin ce fac ei dau peste cap toată percepția pe care o avem asupra ceea ce se întâmplă! Oare câți dintre cei „vaccinați, dar îmbolnăviți” chiar au fost pe bune vaccinați? Cum poți considera o variantă mai bună să te îmbolnăveşti, decât să te ferești? Pentru că îți e teamă de ceva nou? În primul rând, vaccinurile nu sunt noi, sunt vechi de zeci de ani. Varianta doar e „actualizată”. Oare câți v-ați speriat la fiecare Windows update că o să explodeze laptopul? Niciunul. Pentru că vă e firesc să aveți încredere în specialiştii care au făcut acele actualizări! De ce nu putem să ne încredem în specialişti şi în cazul medicinei? Oare de câte ori ați avut teamă înainte să luați o aspirină, ori un paracetamol? Și pe prospectele lor sunt trecute reacții adverse. Și ele au fost cândva ceva nou lansat pe piață…

  Cum ar fi fost ca atunci când au fost inventate antibioticele, medicii să fi prescris pe ascuns pilule de zahăr de teama ca acele medicamente „ucid ceva în corp”? Cum ar fi fost ca atunci când s-a descoperit că există bacterii, doctorii să fi mințit că s-au spălat pe mâini, de teamă că se încred în „nişte bazaconii invizibile”? Dacă unii medici simt că nu cunosc suficient despre aceste noi vaccinuri, de ce nu se informează mai bine, nu se pun în temă din surse credibile (reviste de specialitate, ori dialog cu specialişti din alte țări), decât să se ia după inepțiile scoase pe gură de persoane populare pe la TV care zic că „vaccinul provoacă sterilitate pentru că se face cu ace sterile”? Voi auziți ce aberații circulă pe internet?? Doar că ceva e nou nu înseamnă că trebuie să îi întoarcem spatele. Când Newton a zis că o forță trage mărul din copac pe jos, o parte din oameni l-au considerat tâmpit. Când Tesla a prezentat bobina, unii au crezut că e de fapt magie… Acum râdem de acei oameni. Vrem să fim priviți ca nişte caraghioşi de oamenii viitorului? Cândva orice lucru ce ne pare foarte familiar a fost complet nou.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Nu îmi vine să cred la ce nivel de paranoia s-a ajuns!paranoia ,probabil vine ,pt unul ca mine ,care a „trecut prin boala”,din faptul ca ma astept ca peste putin timp sa aflam ca acele doze care le-au pregatit autoritatiile erau contrafacute sau diluate sau expirate sau…la fel ca si in in cazul hexifarma sau alte cazuri de care inca nu am auzit .si atunci daca toata lumea sustine ca cea mai buna metoda e imunizarea naturala ,la ce buna sa mai fac vaccinul?

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.