miercuri, 12 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Vaccinarea în județul Arad, un eșec total!

  de Andreea Daniela B. | 27 mai 2021, 11:43 AM | Sănătate | Știri Arad

  6

  Observăm de o perioadă de timp că numărul vaccinaților nu crește simțitor. Avem în medie aproximativ 1000-1200 de arădeni vaccinați, pe zi, la nivelul județului. Acest lucru nu este unul îmbucurător, mai ales având în vedere că acum și medicii de familie vaccinează. Odată cu relaxarea restricțiilor, aparent s-au relaxat și arădenii, dar și administrațiile locale care nu își mai dau atât de tare interesul în promovarea vaccinării, ceea ce se vede și în cifre, cele mai recente probleme fiind semnalate atât la Curtici, cât și la Pecica, însă nici celelalte localități nu sunt scutite de probleme.

  La Curtici, primarul Bogdan Ban a anunțat în urmă cu ceva timp că dacă oamenii nu se vaccinează, va fi nevoit să ceară încetarea activității din centrul de vaccinare pentru că ar însemna bani aruncați degeaba, fără să se vadă vreun rezultat odată cu investiția. Un lucru asemănător se întâmplă și la Pecica, chiar acum. Centrul de vaccinare și-a încetat activitatea timp de două zile pentru că erau prea puțini oameni programați și se risipeau dozele de vaccin. Mai exact, aceștia au oprit timp de două zile vaccinarea și au programat mai multe persoane în zilele următoare pentru a ajunge la un număr acceptabil de doritori.

  Directorul DSP Arad, Horea Timiș, dezamăgit de cum decurge vaccinarea

  Întrebat despre procesul de vaccinare din județ, directorul DSP Arad a încercat să tragă un semnal de alarmă prin care explică faptul că ne putem pierde din libertate, din nou, dacă administrațiile locale din județ nu se mobilizează. Desigur, mai sunt și excepții precum Ineul, Sântana și Pâncota care au chemat caravana de vaccinare, însă acest lucru nu a reușit să ridice foarte mult cifrele, semn că nu este suficient să facă doar câțiva, e necesar ca toată lumea să se mobilizeze (CITEȘTE AICI).

  Situația din județ nu este chiar așa de bună comparativ cu Arad unde sunt foarte multe campanii de vaccinare. În schimb, în județ există o „liniște”. Îmi doresc o mai mare implicare a administrației locale în această campanie de vaccinare prin care să se creeze evenimente, caravane mobile, să se promoveze maratoane, să se mobilizeze și medicii de familie, chiar și cei din spitale. Trebuie să conștientizăm că vaccinarea este singura cale pentru a ne întoarce la o viață normală, iar dacă nu vom atinge un grad de vaccinare ridicat ne vom întoarce la carantină. Ca atare, creșterea gradului de vaccinare și în localități este o dovadă de responsabilitate”.

  .

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Jenant. Cam ăsta este nivelul de încredere pe care-l are populația în statul român.
   Deși numărul vaccinărilor va scădea nu va crește numărul celor infectați … fascinant?!
   Și în toată această mascaradă se impun restricții discriminatorii. Dar cât pot fi de proști politrucii ăștia? Devine evident chiar și pentru cei mai modest dotați intelectual că ponderea celor care vor vaccinarea este mai mică decât a celor care nu o vor, că nu este rentabil electoral să dai în cei care nu au deja încredere în stat. Chiar își imaginează scârbele din politică scoruri electorale favorabile? Poate cu un absenteism de 90%. Anticipez un eșec major al PNL-ului, undeva pe la scorul PDL-ului, poate 12%, eșec care va favoriza din păcate alte aberații: PSD-ul și USR-ul.

   +4 voturi
   +1
   -1
  2. Mda, asta este diferenta dintre „satul Arad” si orasele civilizate gen Oradea, Cluj, Timisoara, Brasov.

   Si nu, nu sunteti mai destepti ca refuzati vaccinul!

   Si inca odata nu, nu ati reusit voi cu inteligenta voastra sa demascati conspiratia lumii ?

   +4 voturi
   +1
   -1
   • Tu îți dai seama cât ești de redus, de setat? Nu, nu cred.
    În prima fază faci apel la sofismul-clișeul cu inteligența celor care se vaccinează și în opoziție cu prostia celor care nu se vaccinează, cu referire la orașele mai inteligente în comparația cu cele mai proaste așa ca Aradul. Băi băiatule, să nu-i dai lui d-na măta să citească ce postezi că o faci să se încuie în casă de jena țațelor din vecini.
    Dacă tu crezi că deținătorii de diplome ce mișună incompetenți și vindicativi prin multinaționale sunt mai inteligenți decât cei de la sate care nu sunt așa de viciați de marile cuceriri cum este facebookul ești într-un întuneric maxim. Dacă îți imaginezi că nivelul de inteligență al populației dintr-o arie geografică este comparabil cu al politrucilor care au reușit – datorită unui sistem electoral parșiv și nedemocratic – să se cațere pe funcții cu mare vizibilitate, ești din nou în ceață. Nici măcar nu-ți poți imagina un dialog între un țăran adevărat și un pulifrici ras pe piapt … nu-ți poți imagina jena și penibilul prostiei evidente a deținătorului bărbierit dar cu diplome de cacao!
    Spui apoi: ”Si nu, nu sunteti mai destepti ca refuzati vaccinul!”. Asta denotă o panică de căcănar depășit de situația care-i umple vidul și care face din frica lui majoră pivot pentru tot ce-l înconjoară. Este disperare. Este negarea evidenței. Nu te gălbeji că urmează acceptarea.
    Ultima propoziția pe care ai reușit s-o scremi dă dimensiunea nemerniciei primitive în care te bălăcești: ”Si încă odată nu, nu ați reușit voi cu inteligenta voastră sa demascați conspirația lumii ?”.
    1. nimeni nu vorbea de conspirații. Tu ești singurul măcinat de scenarite.
    2. referirea la inteligența celor care nu sunt pro vaccin denotă din nou complexul caracteristic impotenților intelectuali – a analfabeților funcționali.
    3. Nu cei care nu vor vaccinarea încearcă să impună un anumit mod de gândire ci tocmai cei care sunt fanatici pro vaccinare țin cu orice preț să fie confirmați că au luat decizia corectă și vor cu furie tembelă și idiot-utilă să-și impună căcatul de concepția marcată de frică și ură.
    4. un sofism de mare jenă: cei ce nu sunt fanatici vaccinofili nu trebuie să dovedească nimic atâta timp cât voi idioții utili ai industriei pharma nu ați reușit absolut niciun raționament logic – și mă refer la logică aristotelică și nu la manipulare de presă.
    Este totuși fascinant cum ai reușit să înghesui în câteva cuvinte tone de clișee imbecile – aș spune că ești în tembelismul tău chiar genial!

    --1 voturi
    +1
    -1
    • sunt genial. Aici ai mare dreptate, am scris scurt si la obiect. Ma rog, chiar si tu ai inteles. Insa in toata genialitatea mea, tot nu stiu cum ai reusit sa scrii atatea randuri…Incredibil. Atatea argumente aduse, atata furie indusa in exprimarea ta.
     Ma inclin cu respect, imi dau seama ca am gresit profund. Nu voi sunteti cei inoculati de madam balena Soso, ci noi suntem atat de ridicoli incat nu acceptam sfaturile emise de comunitatea stiintifico-rumegatoare-bovino-plumbuita care a decretat ca vaccinul este experimental, plin de cipuri, si naiba mai stie ce.

     Dar in fine, ca tot am scris mult, stai linistit ca nu fac si nu am facut campanie pro-vaccinare, este dreptul fiecaruia sa aleaga ce face cu el insusi.

     Selectia naturala are loc tot timpul!

     +4 voturi
     +1
     -1

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.