Va mai dura câțiva ani până când Apple își va dezvolta propriul modem 5G

  de Special Arad | 23 aprilie 2019, 8:16 AM | IT

  0

  Noua rețea mobilă 5G a fost lansată recent în Coreea de Sud. Acolo Samsung a lansat și primul său smartphone 5G, Samsung Galaxy S10 5G. Rețeaua 5G din Coreea de Sud este la nivel de țară. A urmat la rând Statele Unite, țară unde a fost lansată aproape imediat după Coreea, rețeaua 5G. Aici noua rețea este disponibilă doar parțial. Dacă Samsung a fost vioara întîi cu smartphone-ul Galaxy S10 5G, ar fi logic ca rivalul său american Apple să lanseze și el un astfel de telefon. Conform ultimelor informații nu este chiar așa.

  Potrivit site-ului italian HDBlog care citează agenția de presă Bloomberg, de fapt, Apple ar avea nevoie de cel puțin încă doi ani și jumătate pentru dezvoltarea unui modem 5G, modem necesar telefoanelor iPhone pentru a accesa rețeaua 5G.

  Apple abia a făcut pace cu Qualcomm în problema brevetelor. Apple a trebuit să plătească lui Qualcomm între 5 și 6 miliarde de dolari pentru a stinge acest litigiu. Acum Apple va avea acces iarăși la soluțiile Qualcomm pentru următorii 5 – 7 ani. Aceasta este o perioadă foarte lungă de timp, dar poate permite Apple să pregătească în liniște terenul pentru primul său modem 5G. Totuși va dura mai mulți ani până când Apple să fie capabilă să aducă o soluție care să concureze pe piață.

  Acum nici măcar nu se spune problema, cu tehnologia Apple din acest moment, ca gigantul în telefonie mobilă Apple să creeze imediat un modem 5G capabil să concureze cu Qualcomm. Compania din Cupertino (Apple) poate să-și continuie propriile proiecte de dezvoltare a unui modem 5G, lucru ce poate dura mai mulți ani pentru a realiza așa ceva.

  Fabricarea de modemuri performante și capabile să funcționeze în întreaga lume este unul dintre aspectele cele mai complexe în dezvoltarea unui smartphone. Intel însăși nu a reușit să se apropie de Qualcomm în acest sector, în ciuda multor ani petrecuți în domeniu. Operatorii din întreaga lume adoptă diferite standarde și tehnologii pentru rețelele lor, motiv pentru care este tot mai greu și mai complex să se dezvolte soluții alternative și eficiente.

  Se pare că acordul dintre cele două companii – Apple și Qualcomm a venit exact la timp pentru a permite Apple să se poată baza pe cele mai bune modemuri de pe piață produse de Qualcomm. Samsung are propriul Exynos Modem 5100 pentru 5G, aflat în Galaxy S10 5G. Samsung colaborează foarte bine cu Qualcomm, ce are modemul Snapdragon X55 5G.

  Potrivit experților din domeniu Apple nu va produce propriul modem 5G până în 2024 pentru a fi pe propriile picioare. Recentul acord Apple – Qualcomm accelerează puțin timpul în care iPhone-urile vor putea accesa rețeaua 5G. Apple poate folosi un modem Qualcomm 5G în anul 2020, pentru iPhone-urile sale.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.