joi, 13 iunie, 2024

Special Arad Logo

  UVVG prezentă la Sesiunea Științifică Anuală a Societății Române de Biologie Celulară

  de Special Arad | 21 noiembrie 2023, 10:59 AM | Educaţie

  0

  Comunicat. Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” (UVVG) din Arad a fost prezentă la a 40-a Sesiune Științifică Anuală a Societății Române de Biologie Celulară (RSCB), sub egida Academiei Române, eveniment găzduit de Institutul de Biologie și Patologie Celulară Nicolae Simionescu din București, la data de 17 noiembrie 2023.

  Au participat doctoranzi și postdoctoranzi ai Institutului de Științe ale Vieții „Aurel Ardelean”, cadre universitare ale Facultății de Medicină a UVVG, precum și colaboratori ai universității, de la Facultatea de Medicină a Universității Vanvitelli din Napoli, Italia, cu care institutul de cercetări al universității arădene derulează proiecte comune de cercetare.

  În acest context au fost prezentate rezultate ale cercetărilor biomedicale, legate de dezvoltarea unor noi nanoparticule micelare care conțin paclitaxel și acid ursolic, ca strategii terapeutice pentru tratamentul cancerului de sân; dezvoltarea unor nanocomplexe care conțin extracte naturale gemoterapice din secară și un flavonoid natural (crisina) formulat în ciclodextrine, pentru tratamentul fibrozei hepatice; celulele stem mezenchimale și noi ținte moleculare, pentru tratamentul avansat al osteonecrozei; studiul structural și ultrastructural al mugurilor din flora spontană, utilizați în terapii alternative, toate aceste realizări trezind interesul științific al participanților la conferință.

  De asemenea, în cadrul Adunării Generale a Societății Române de Biologie Celulară, dna Prof. Anca Hermenean, Prorector Cercetare a UVVG, a prezentat rezultatele științifice ale Filialei Arad a Societății Române de Biologie Celulară din ultimul an universitar, proiectele științifice implementate și cele depuse în competițiile europene pentru atragere de finanțări pentru cercetarea arădeană.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.