De ziua libertății presei, CNA cere modificarea impozitării mass mediei online

  de Special Arad | 3 mai 2015, 3:10 PM | Naţional

  0

  Într-un comunicat remis MEDIAFAX, Valentin Jucan face referire la afirmaţiile recente ale premierului Victor Ponta, care a precizat că Guvernul caută un sistem de sprijinire, prin reducerea taxelor, a presei furnizoare de ştiri, precum posturi de televiziune şi radio, în funcţie de proporţia numărului de ştiri în grila de program, nu şi a presei scrise, deoarece aceasta suportă costuri mai mici în online.

  “Propunerea lansată de Primul-ministru vizează facilităţi fiscale exclusiv pentru o anumită parte a mass-mediei, ceea ce cu siguranţă ar ridica probleme de discriminare. Această formă, transpusă într-o măsură recent adoptată de Guvern, ar suna în felul următor: reducerea TVA la pâine, dar numai la cea de tipul ‘graham'”, spune membrul CNA Valentin Jucan, în comunicatul remis duminică agenţiei MEDIAFAX.

  În ultima perioadă, Valentin Jucan a propus crearea unui “fond audiovizual” care să finanţeze primele 12 de televiziune private şi libere la retransmisie din România cu bani proveniţi de la operatorii de cablu. În acest sens, Jucan a spus că ar fi necesară modificarea Legii audiovizualului printr-o Ordonanţă de Urgenţă. Citește mai mult pe Mediafax.ro

  Ziua Libertății Presei

  Ziua mondială a libertăţii presei este marcată în fiecare an, la 3 mai. Această zi celebrează principiile fundamentale ale libertăţii presei şi reprezintă un prilej pentru a evalua respectarea lor în întreaga lume. Este o zi de reflecţie în rândul profesioniştilor mass-media cu privire la problemele presei şi ale eticii profesionale.

  În această zi, atenția este îndreptată asupra încălcărilor libertăţii de expesie. În întreaga lume există publicaţii cenzurate, amendate, suspendate şi închise, în timp ce jurnaliştii, editorii şi publicişti sunt hărţuiţi, atacaţi, reţinuţi şi chiar ucişi. Ziua mondială a libertăţii presei aduce şi un omagiu ziariştilor care şi-au pierdut viaţa prin exercitarea profesiei lor.

  În acest an, UNESCO se concentrează pe trei teme pentru celebrarea Zilei mondiale a libertăţii presei, respectiv, necesitatea unui jurnalism de calitate, respectarea egalităţii de gen şi asigurarea securităţii în informaţia digitală.

  Surse: mediafax.ro, cariereonline.ro

   

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.