sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  UTA, obligată să plătească daune și să își ceară scuze publice suporterilor lui ASU Poli Timișoara!

  de Mihai Todoca | 29 martie 2021, 3:30 PM | Recomandările editorilor | Sport

  0

  Un capitol rușinos s-a scris în primăvara anului 2018, atunci când UTA o întâlnea pe ASU Poli pe arena „Otto Grefner” din Șiria, stadion care pe atunci era casa grupării arădene, exilată de autorități în afara municipiului. la acel meci, conducerea clubului UTA a interzis suporterilor timișoreni să-și susțină echipa din tribune din… lipsă de locuri.

  Conducerea clubului arădean le-a impus o limită de maxim 70 de spectatori, această cifră însemnând 5 la sută din capacitatea arenei. Timișorenii, însă, voiau să intre în număr de aproximativ 300. Galeria arădeană s-a solidarizat atunci cu alb-violeții și nu au mai intrat nici ei pe stadion. Mai mult decât atât, timișorenii nu au fost lăsați nici măcar în proximitatea stadionului, fiind ținuți într-un țarc în apropierea gării din Șiria.

  siria

  Foto: Suporterii timișoreni au fost ținuți într-un țarc în apropierea Gării CFR Șiria

  O palmă dată fotbalului, sportului în integralitatea lui , dar și o palmă dată respectului și bunului simț.

  Iată că la trei ani de la acel derby , conducerea clubului UTA este obligată printr-o hotărâre judecătorească la plata biletelor de intrare, a celor de călătorie și să își prezinte scuze public față de suporterii timișoreni.

  Redăm soluția pe scurt a instanței Curții de Apel Timișoara:

  Schimbă în parte sentinţa apelată, în sensul că admite în parte acţiunea celor 138 de reclamanţi. În consecinţă, obligă pârâtă Asociaţia Fotbal Club U.T.A. Arad să plătească reclamanţilor suma de 4.140 lei, reprezentând costul a 138 bilete meci + suma de 2.925,60 lei reprezentând costul biletelor de călătorie OPEN – CFR, dus-întors, pe ruta Timişoara-Arad-Şiria şi retur, ambelor sume adăugându-se dobânda legală de la data rămânerii definitive a prezentei decizii. Obligă de asemenea pârâtă Asociaţia Fotbal Club U.T.A. Arad să prezinte reclamanţilor scuze publice printr-o scrisoare publică şi totodată, obligă aceeaşi pârâtă să publice prezenta hotărâre, pe cheltuiala sa, pe pagina oficială AFC UTA Arad – www.uta-arad.ro precum şi într-un ziar de largă circulaţie, în termen de 15 zile de la data rămânerii definitive a prezentei decizii. Menţine în rest sentinţa apelată, în sensul respingerii celorlalte capete de cerere, privind daunele morale, respectiv cererea de chemare în garanţie. Respinge ca nefondat apelul provocat declarat de pârâta Asociaţia Fotbal Club U.T.A. Arad împotriva sentinţei civile nr. 136/31.07.2020 pronunţată de Tribunalul Arad în dosarul nr. 7252/55/2019. Obligă pârâta intimată să plătească reclamanţilor – apelanţi suma de 1.050 lei cu titlu de cheltuieli de judecată , reprezentând taxe judiciare, la fond şi în apel. Cu drept de recurs în 30 de zile de la comunicare, recurs care se va depune la Curtea de Apel Timişoara.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.