USR și RO100 se coalizează pentru o nouă legislație electorală

  de - | 3 septembrie 2018, 12:26 PM | Comunicate contra cost

  0

  În acest weekend, două evenimente au adus alături USR și RO100, dând un semnal puternic despre coalizarea celor două formațiuni care doresc să pună în fața electoratului o alternativă viabilă la vechea clasa politică.

  La Sibiu a avut loc întâlnirea a peste 120 de reprezentanți ai USR, RO100 și ai numeroase organizații civice, care vor demara un proiect comun pentru schimbarea legilor electorale. E nevoie de oameni noi în politică, mai reprezentativi, mai responsabili. De aceea, vom strânge 100.000 de semnături pentru a duce proiectul #oameninoi în Parlament.

  În același timp, Dacian Cioloș, liderul RO100 a participat alături de Dan Barna la evenimentul care a marcat strângerea unui milion de semnături pentru inițiativa “Fără Penali”. Ambii au afirmat traiectoria convergentă a celor două formațiuni, susținută de un ADN politic comun, spre construirea unei alternative credibile pentru românii care s-au săturat de vechii politicieni.

  Adrian Wiener, senator USR Arad: „Am participat la Sibiu la un eveniment unde s-au pus bazele unui proiect comun al noii clase politice din România împreună cu formațiunile civice care s-au remarcat în lupta pentru apărarea statului de drept.

  Finalitatea acestuia va fi o legislație electorală corectă în privința mecanismelor de acces în politică, reprezentare si control – premisa esențială pentru o clasă politică alcătuită din oameni competenți și cu responsabilitate față de electorat.

  Vorbim de revenirea la alegerea primarilor în două tururi, de scăderea pragului electoral și a numărului necesar de semnături pentru înscrierea în alegeri, de creșterea gradului de reprezentare politică a românilor din diaspora”.

   


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.