joi, 25 iulie, 2024

Special Arad Logo

  USR PLUS: Vom vota pentru achiziția Teatrului Vechi

  de - | 29 ianuarie 2021, 10:38 AM | Comunicate contra cost

  0

  În cadrul ședinței CJ Arad de astăzi, consilierii USR PLUS vor vota pentru cumpărarea Teatrului Vechi, adică împotriva proiectului care prevede renunțarea la achiziție (punctul 20 de pe ordinea de zi – Proiect de hotărâre privind ne-exercitarea dreptului de preempțiune asupra imobilului situat în municipiul Arad, strada Gheorghe Lazăr, numărul 3).

  Teatrul Vechi (casa Hirschl) este o clădire monument istoric, important pentru municipiul Arad. Starea actuală de degradare a imobilului impune o intervenție de urgență, pentru conservarea și punerea sa în valoare. Ulterior, o utilizare a sa conform destinației inițiale (teatru, activități culturale) este demersul optim pentru comunitatea arădeană.

  Implicarea autorităților locale (județene sau municipale) este decisivă pentru viitorul acestei clădiri. Utilizare clădirii pentru activități culturale depinde în mare măsură de alocarea unor fonduri publice, în condițiile în care aceste activitățile rareori generează venituri suficiente pentru a se autofinanța.

  Ratarea unei astfel de oportunități poate să însemne deteriorarea imobilului dincolo de punctul la care mai poate fi salvat. Nu suntem dispuși să acceptăm asta și solicităm conducerii CJ Arad să continue negocierile pentru achiziția Teatrului Vechi.


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.