miercuri, 6 decembrie, 2023

Special Arad Logo

  USR Arad, proiect în ajutorul patrupedelor de la Adăpostul de câini

  de - | 9 noiembrie 2022, 8:24 AM | Comunicate contra cost

  1

  Dorian Curcanu

  USR Arad a depus un proiect de hotărâre de consiliu local pentru transparentizarea activității din cadrul Adăpostului de câini de pe Calea Bodrogului, prin plasarea mai multor camere video.
  Consilierii USR propun proiectul în contextul în care adăpostul a devenit mai mult un lagăr de exterminare al câinilor, decât un cămin pentru animalele abandonate.
  Practic, personalul își desfășoară activitatea în mod precar: lipsește curățenia în boxe, acestea fiind și supra-aglomerate, animalele nu sunt hrănite periodic, iar controalele sunt întotdeauna anunțate din timp, moment în care situația se reglează doar pe moment, încât activitatea să nu fie afectată.

  Ca rezultat, zeci de animale mor pe capete și trăiesc chinuite, sub privirile celor care și-au asumat responsabilitatea de a le îngriji.
  În urma a zecilor de sesizări, dar și a cazurilor tot mai dese precum cel a lui Zeus, care a fost adoptat de la adăpost, dar a murit la scurt timp, USR Arad a decis să depună un proiect de hotărâre care prevede montarea de camere video în boxele câinilor, în curte și în sala de operație a adăpostului.

  „Haosul de la Adăpostul de câini trebuie să înceteze! Ce se întâmplă la Adăpostul de câini e o pată neagră pentru oraș. Există clar nevoia de a transparentiza activitatea adăpostului pentru a pune lucrurile în ordine. Montarea unui sistem de supraveghere video în boxe, în curte, cât și în sala de operație ar fi un pas în față pentru binele câinilor. Prin acest sistem video permanent am putea verifica zilnic dacă animalele sunt hrănite și primesc apă, dacă se face curățenie în boxe, dacă personalul și medicul tratează cu responsabilitate obligațiile asumate față de patrupede”, a declarat consilierul local USR, Dorian Curcanu.

  De amintit este că Hotărârea de Consiliu Local 163/2018, prin care s-a înființat Adăpostul de câini, prevede posibilitatea montării unui sistem video, soluție pe care Primăria Arad a refuzat să o implementeze încă din anul 2018.

  Astfel, în lipsa interesului administrației, USR înaintează acest proiect de hotărâre.

  Camerele vor fi montate la două-trei boxe de caini, sau în fiecare boxă, dacă situația o impune. Acestea vor putea fi accesate de orice cetățean, cu excepția camerei din sala de operații, la care vor avea acces doar autoritățile.

  Cu ajutorul acestei inițiative, consilierii USR speră să elimine condițiile precare la care sunt supuse zilnic patrupedele din adăpost, precum și responsabilizarea celor care ar trebui să le ofere confort, nu o viață chinuită.

  Îngregul proiect aici: 


  Comunicatul de față a fost publicat contra cost. Conținutul acestuia reprezintă în mod exclusiv punctul de vedere al partidului / organizației mai sus amintit/e, pentru care Redacția Special Arad nu-și asumă nicio responsabilitate.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Buna ziua, nu este suficient, ar trebuii sa faceti un proiect pentru imbunatatirea conditiilor acestor caiini, care tot din vina noastra sunt asa de multi , din lpsa responsanbilitatii primariei, a gospdariei comunale,a cetatenilor acestui oras, mai multe boxe , paie iarna , ei stau pe beton, fara paie , mergeti si verificati in ce conditii traiesc, cu camerele nu ii ajutati, mai 2-3 angajati care sa le pese de animale si care sa isi faca treaba si daca montati camere, precis vor gasi o metoda sa le defecteze, evite vor fi bani aruncati , sunt multe in neregula acolo, vizonati va rog adaposturile din alte tari sa vedeti ce condititi bune au acei caiini, poate mai mult bun simt din partea angajatilor si a medicului veterinar,caruia ii lipseste total!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  6 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.