sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update Urmărire cu focuri de armă prin pădurile Gurahonțului! „Evadatul” Pavel Hanțig și prietenul de vănătoare Florin Ander, arestați!

  de Mihai Todoca | 17 septembrie 2019, 9:38 AM | Știri Arad | Topic special

  6

  (foto: arhivă pressalert)

  „Nu îi mai ierta, Doamne, căci știu ceea ce fac!”. După ce Judecătoria din Gurahonț a dispus doar măsura controlului judiciar pentru fapte de braconaj împotriva lui Pavel Hanțig, în urmă cu un an și jumătate, acesta s-a și văzut protejat de Cel de Sus și a început din nou să ia la țintă animalele din pădure până a fost prins… în urmă cu două nopți.

  Citește și: Braconier „evadat” de sub escorta Poliției, în localitatea Avram Iancu! Ulterior a fost reținut și, în „liniștea” Judecătoriei Gurahonț, a primit un frumos „cadou” de Paști

  Este de menționat că localnicul Pavel Hanțig este o persoană cunoscută în zona Gurahonț- Vârfurile, asemeni partenerului său de vânătoare Florin Ander, un patron de firmă care se ocupă cu exploatarea lemnului. Ambii au fost surprinși de către ofițerii de Poliție, în noaptea de duminică spre luni, în pădurile de la Gurahonț, la braconaj. Cei doi nu s-au lăsat prinși ușor și au încercat să se facă nevăzuți, fugind cu un Jeep, asta după ce polițiștii au tras focuri de armă în plan vertical.

  Norocul nu a ținut cu cei doi, iar Jeep-ul s-a „împlântat” într-un copac. Ofițerii  i-au prins și i-au prezentat în fața judecătorilor care au decis arestarea braconierilor pentru 30 de zile.

  Trebuie subliniat că arma aflată la „purtător”, asupra celor doi, este una clandestină.

  UPDATE: Comunicat IPJ Arad:  „Polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat, la data de 15 septembrie a.c., o acțiune pentru combaterea braconajului.

  Pe un fond de vânătoare de pe raza localității Mădrigești a fost depistat un autoturism care care, la vederea organelor de poliție a demarat în trombă. Un polițist a somat legal conducătorul auto să oprească, efectuând un foc de avertisment în plan vertical, moment în care autoturismul a intrat în coliziune cu un copac. Au fost identificați ocupanții autoturismului, fiind vorba despre un tânăr de 26 de ani, din localitatea Brazii și un alt tânăr de 25 de ani, din Gurahonț.
  În urma controlului autoturismului a fost depistată o armă de vânătoare cu alice, niciunul dintre cei doi tineri nefiind deținători legali de arme. De asemenea, cei în cauză nu dețineau autorizație de vânătoare.

  În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de braconaj cinegetic și nerespectarea regimului armelor și munițiilor, cercetările fiind coordonate de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonț. Magistrații Judecătoriei Gurahonț au dispus arestarea celor doi tineri pentru 30 de zile.”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

   • Serios, chiar crezi ca nu se pot face publice numele, în ce secol te crezi? Dacă nu știi, îți spun eu, în zona exista o grămadă de copilași care s-au îmbogățit repede din taierea pădurilor și braconaj, totul sub protecția organelor de politie și a asa ziși oameni ai legii, dar care iau șpagă de la toți aceștia. Toate astea trebuie sa se sfârșească într-o zi, asa ca lasă-o mai ușor cu amenințările și nu te crede mai presus de nimeni, toți cad odată, cu cât sunt mai sus, se lovesc mai tare.

    +16 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  1 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.