marþi, 26 septembrie, 2023

Special Arad Logo

  ExclusivSalamul de Nădlac „naște” monștri! Pentru că nu au mai găsit nimic de „servit” în sânge, braconierii au împușcat o vacă

  de O. Peniță | 3 noiembrie 2018, 9:15 AM | Nădlac | Știri Arad | Topic special

  8

  Cine nu cunoaște salamul de Nădlac? Cine nu cunoaște că unul dintre cele mai gustoase dintre aceste produse conține și carne de vânat? Probabil că toți arădenii au auzit, și nu numai ei, de celebrul produs.

  Ei bine, în ultima vreme, mai ales după deschiderea celei de a doua vămi, cea aflată pe autostradă, nădlăcanii o duc mai prost. Micile afaceri cu țigări s-au cam încheiat, iar posibilitățile de a câștiga un salariu decent în această zonă sunt foarte reduse. Cum ar veni, forțat puțin, „salamul” este printre singurele surse de venit constant.

  La fel, și braconierii au probleme, pentru că nu mai prea găsesc, în toată zona Nădlacului, carne pentru… acest salam celebru. Astfel, deunăzi, mai precis joi, niște indivizi cu pușcă la purtător, dar și fără permis de vânătoare, au câutat un lopătar ceva în toată zona. Nu au găsit absolut nimic, caprele fugind probabil în alte zone, unde nu există un trafic atât de intens cum se înregistrează la Nădlac.

  La un moment dat, întorcându-se spre casă fără carne de vânat, pe o parcelă cu trifoi au observat trei vaci aflate la păscut. Imediat le-a dat prin cap ideea: „Cine o să mai știe că nu am pus în salam carne de vânat?”. S-au dat jos din mașină și au ochit bine. Imediat o biată văcuță a picat jos fiind împușcată direct în cap.

  Rapid, au scos cuțitele și i-au tăiat gâtul bovinei. Doar că, în exact același timp, au observat niște faruri ale unui autoturism care se apropia cu rapiditate de locul în care se aflau ei, braconierii de „domestice”. Au fugit fără a mai putea fi văzuți.

  Deținătorii vacii împușcate au ajuns la fața locului după ce au fost atenționați de proprietarul câmpului de trifoi că animalele se află pe terenul lui.

  De atunci nimic, tăcere totală. Nu tu braconieri, nu tu măcar o informație de la Poliție că sunt căutați niște braconieri. Păi și cum să fie informații când polițiștii din Nădlac (dar i-am putea adăuga ușor și pe cei de la „Arme” din IPJ Arad) nu reușesc să afle cine sunt și să îi și prindă pe făptași.

  Poate de aceea, pentru că și bovinele lui sunt în pericol să devină salam braconat de Nădlac, ne-a sunat un cititor și ne-a povestit totul.

  Revenim dacă o să fie cazul.

   

  Sursa foto: Arhivă

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Cum sa stie politia din Nădlac ceva, atâta timp cât criminalista sterge pozele realizate la fața locului in cadrul unei anchete din aparat, iar apoi ma suna să-i detaliez eu in ce pozitie a fost găsit mortul. Asta este politia nădlac, nici o anchetă nu stie derula.

   +5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.