ExclusivUră, ciudă, disperare sau… „reglare de conturi”? Dialog halucinant între Cristina Bibarț, directoarea Zonei Libere Curtici Arad, soția primarului municipiului, și președintele Județului Arad, Iustin Cionca (Înregistrare audio)

  de Mihai Todoca | 13 March 2021, 12:13 PM | Știri Arad | Topic special

  11

  Ceea ce urmează să vă prezentăm o să vă „descrețească frunțile și urechile” – scuzat să ne fie modul de exprimare. Însă altfel nu am putea să catalogăm discuția la care am fost părtași, o discuție pe care, spre mulțumirea noastră, am înregistrat-o, astfel încât lumea să aibă proba că s-a întâmplat în realitate.

  Prezentăm, pe scurt, ideea principală. În ședința ordinară de vineri de la Consiliul Județean, pe ordinea de zi, la punctul 10, s-a discutat (în fapt strigat, bălăcărit, acuzat) cererea Zonei Libere Curtici Arad, reprezentată de directoarea Cristina Bibarț, soția primarului, prin care aceasta cere plenului să renunțe la două HCJ (nr. 218/24.07.2020 și nr. 339/30.10.2020 ) privind acordul Consiliului Județean Arad pentru modificarea suprafeței totale a Zonei Libere Curtici —Arad și a delimitării acesteia. Mai exact este vorba despre o parcelă de pământ, care este în administrarea Zonei Libere (o zonă care este cam moartă și cam îngropată de destul timp, atât că nu i s-a făcut încă parastasul), pământ pe care Consiliul Județean dorește să îl ia din administrarea Zonei Libere și să îl dea în concesiune unui investitor privat, care va deschide o fabrică de avioane mici.

  Detalii despre investiția de aproximativ 20 de milioane de euro, așa cum s-a propus Consiliului Județean Arad: AICI.

  Brusc, imediat după anunțarea intenției CJ, de a-și lua o parte din teren înapoi, pentru această investiție, directoarea Cristina Bibarț a scos pe masă o altă propunere, cum că un alt investitor dorește același teren și, în acest sens, a dorit să arate în ședința de ieri că nu vrea în ruptul capului să renunțe la parcela respectivă. Ciudat este faptul că, și o să constatați asta ascultând cu atenție dialogul public halucinant desfășurat în „plenul” CJ Arad, tocmai acum s-a „trezit” un investitor din Timișoara că dorește să facă un parc logistic acolo. Investiția propusă de directoare (mult mult mai mică, per ansamblu ca beneficii, decât fabrica de avioane mici) ar face ca Zona Liberă Curtici să iasă din „foamete”  – după cum s-a exprimat chiar directoarea Cristina Bibarț.

  Deși cuvintele folosite la ședința de vineri au păstrat cât de cât registrul colegial, intervențiile, tonul folosit și acuzațiile directoarei aduceau a mai mult a ură (nu știm pe ce și de ce…) și a ciudă. Pe undeva… chiar a disperare, una fondată de altfel. O investiție în Zona Liberă Curtici ar ajuta la indicatorii economici, care automat se transformă în mai mulți bani (sporul de performanță anual) care ar intra în buzunarul directorului.

  Trebuie să recunoaștem că demersul soției primarului Aradului este unul absolut firesc, în sensul că dumneaei dorește să apere instituția pe care o conduce și, dacă e adevărat, să aducă un investitor după atâția ani de secetă (nu numai că nu au venit, ci au mai și plecat dintre firme!), însă este nefiresc să te opui unui proiect al acționarului majoritar al Zonei Libere Curtici Arad, care este Consiliul Județean, doar că spui tu că e un „fâs”. De ce să te opui unui proiect doar pentru că bănuiești că Gheorghe Seculici, vicepreședintele Camerei de Comerț Naționale, cel care a și adus firma sârbească de construcție de avioane mici, ar avea interese personale și nu de dezvoltare a zonei? De ce să nu încerci să găsești o cale de înțelegere cu CJ în așa fel încât să se realizeze ambele investiții?

  Trebuie să subliniem ceva ce, din păcate, nu o să puteți „vedea” ascultând discuția: doamna director, online, cu întreg CJ-ul privind-o, a avut niște grimase și reacții care ne-au dat fiori… Copil răsfățat e puțin spus… și cu asta am spus totul.

  Înainte de a vă lăsa să ascultați întreaga discuție (și chiar vă rugăm să o faceți de la un cap la altul), precizăm că nu ne-a surprins modul în care directoarea vorbește cu președintele Consiliului Județean, totul părând o sfidare cu public, pentru că era clar că „cornițele” doamnei Bibarț vor crește simțitor odată cu alegerea soțului în funcția de primar al Aradului, doamna fiind acum… primă doamnă.

  Nu spunem nimic mai mult și vă invităm să ascultați înregistrarea,  lăsându-vă pe dumneavoastră, cititorii, să „împărțiți” dreptatea. Nu vă putem promite decât că o să documentăm situația… pentru că ni s-a părut o reglare de conturi și încă, cu mâna pe inimă vă spunem, nu știm care e motivul.

  Notă: Vă rugăm, atenție la momentul în care doamna director susține că nu a fost lăsată timp de 20 de ani, de către președinții CJ, să concesioneze terenuri… Oare asta nu e de vreun Parchet?…

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Copilul răsfățat al Aradului , aceasta Prima Doamna (doar dupa functie , ca de comportament/limbaj nici nu poate fi vorba) inca mai crede ca mai are putere in cercurile inalte… inca mai spera ca finul sa ii tina partea . Oare aceeasi atitudine o avea dna fata de dl Seculici si cand dansul era Presedintele Consiliului de Administratie al Zonei Libere ? Mai tare decat veniturile ZLA o intereseaza veniturile ei , cu siguranta ! Daca asta e atitudinea dnei fata de forul tutelar , atunci cum procedeaza cu angajatii ??? Aduceti-va aminte de articolele publicate in ziar (si care s-au oprit brusc ?!?) in care se spunea ce tactici folosea pentru intimidare. Atentie !!! Atunci , voi forul tutelar nu ati luat masuri (nici un fir de par nu i s-a clintit) …e posibil sa fiti tratati la fel. Ca vorba aia : „Fie roata si patrata , tot se-ntoarce ea odata !”

   +16 voturi
   +1
   -1
  2. Hai să nu ne luăm după ce vor alții să credem! Aici e vorba de plătit facturi. Adică aici e mâna lui Falconetti, o simplă răzbunare ca Bibarț i-a furat primăria pe care ar fi vrut s-o păstreze prin Sergiu-Giani-Cionca sub controlul lui. Pe ideea că dacă nu-l poți bate pe el îi bați soția. Controlul asupra zonei libere e doar recompensa în caz că le iese manevra.

   +12 voturi
   +1
   -1
  3. o tzatza sinistra madam bibart. o combinatie intre frica de a ramane fara obiectul muncii la zona libera care nu isi mai justifica existenta oricum si orgolii ieftine si polite de platit. o sa ajungem sa ne fie dor de cuplul falca. pt ca aceasta femeie are un comportament sinistru iar de cand bibart e primar nu se mai intelege nimeni cu ea. bine ca am avut clipuri gretoase in campanie cu familia model bibart, despre care toata lumea stie ca e o minciuna. singura greseala e ca se mai discuta cu tzatza si nu e executata

   +9 voturi
   +1
   -1
  4. Culmea penibilului, interese personale si de o parte si de cealalta. Daca are ceva cu judetul Arad, sunt simple fabulatii… Doar că „zona liberă” are anumite conditii pentru cei care solicita spatiu in aceste spatii, iar daca pierzi clienti care vin doar pentru că detii o asemnea facilitate, nu inteleg de ce nu se poate cumpăra teren de la vecinii privati din preajma aeroportului… zic si eu, nu că aș susține pe dna „primar”.
   Cred că cel mai important ar fi de a se da totul publicitătii si apoi vedem care este adevarata realitate. Că parcă prea dintr-o dată au venit acesti noi politicieni care ne vor binele, dar in realitate tot acesti politruci sunt de peste 20 de ani la putere in acest judet devenit tot mai amarat…

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.