sâmbãtã, 24 februarie, 2024

Special Arad Logo

  ExclusivZboruri spre patru destinații, printre care Paris și București, de pe Aeroportul Arad! Contractul cu Blue Air este la un pas de parafare

  După ani și ani… nu, nu e vorba de o întorcere în sensul versurilor celebrului șlagăr, ci despre un viitor contract între Consiliul Județean Arad și o companie privată de aviație, care, parafat, va permite Aeroportului Arad să redevină activ… după ani și ani de „secetă”.

  Suntem în măsură să spunem că în aceste zile s-au intensificat discuțiile între Consiliul Județean Arad și operatorul privat de zbor Blue Air, momentul semnării contractului fiind mai aproape decât niciodată în ultimii ani.

  Astfel, în discuție – fiindcă asta interesează pe toată lumea- sunt patru destinații spre care avioanele Blue Air vor zbura în viitorul, cum spuneam, mai mult decât apropiat. Este vorba despre zboruri către București, Paris, Stuttgart și Bergamo – toate curse low-cost.

  Nu ar fi exclus ca în următoarea lună, iunie, într-o ședință a Consiliului Județean Arad, consilierii să fie solicitați să voteze termenii înțelegerii și să mandateze conducerea să parafeze contractul.

  Bineînețeles, așa cum se întâmplă și în cazul tuturor aeroporturilor din țară în cazul curselor low-cost, CJ Arad va subvenționa zborurile Blue Air cu suma solicitată de operatorul de zbor (înțelegem că dosarul pentru ajutor a fost depus, făcându-se verificări la această oră).

  Semnarea acestui contract reprezintă o mare realizare pentru actuala adiministrație, arădenii fiind în sfârșit potențali beneficiari ai acestor zboruri (pentru vacanțe sau afaceri), la tarife scăzute. Înțelegerea cu Blue Air va fi pentru un an de zile, urmând ca la final, funcție de rezultatele financiare și nu numai, să poată fi prelungită sau nu.

   

   

   

   

   

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Dacă nu cumva țeparii aia de la Blue Air vor incasa subvențiile, vor vinde bilete și vor anula zborurile, fără a returna banii, asa cum au mai făcut mult și bine și până acum.
   Din păcate Blue Air e o companie de 2 lei și tot din păcate statul se chinuie sa o ajute. Ar trebui lăsată sa moară pentru ca nu respectă norme elementare în relația cu clienții.
   Si da, sunt unul dintre cei care au luat țeapă, una de aproximativ 2400 de lei și de aproape 2 ani nu mai am nici o veste de la ei. Și nu răspund, nici la mailuri și nici la telefon.
   Asa că, deși îmi doresc mult de tot ca Aeroportul Arad să revină la viață, nu sunt deloc convins că Blue Air e soluția. Mai degrabă e problema.

   +1 voturi
   +1
   -1
   • Pt Cipri: Nici nu ai nevoie de un răspuns de la ei ca să-ți primești banii înapoi. Mă gândesc că ai plătit online print-un card Mastercard sau Visa, contactează-ți banca ca nu ai primit serviciile platite, trebuia completat un formular si se ocupa Mastercard sau Visa mai departe sa-si recupereze ei banii, iar tu primesti banii inapoi mai repede de la ei. Nu-i gluma.

    +1 voturi
    +1
    -1
   • Nu merge chiar asa treaba cu subventiile. Le primesc doar daca isi respecta contractul. Au avut si HiSky subventii cu aeroportul din Baia Mare, si n-au pastrat cursele cat timp trebuiau prin contract.

    De pe alt site

    „Potrivit contractului privind ajutorul de stat oferit de CJA, Blue Air va încasa 600.000 de euro. „Prima tranșă, în cuantum de 40% din valoarea totală a ajutorului de stat, în prima lună de operare. A doua tranșă, în cuantum de 60 % din valoarea totală a a ajutorului de stat, în a 7-a lună de operare”, se arată în contractul dintre CJA şi Blue Air.”

    Si eu am avut multe zboruri anulate la ei, ai doar 2 alternative:
    1) chargeback la banca (cum spunea si foni)
    2) iti pui contravaloarea biletelor in portofelul electronic (ieri au dat mail ca vor avea termen nelimitat; nu mai expira dupa 2ani). Si sa-ti iei alte bilete (doar ca… au ramas si cu mai putine aeronave: adica mai putine destinatii si frecventa la rutele existente).

    0 voturi
    +1
    -1

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.